Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-29

Lite gott och blandat

Fick hem nya numret av tidningen Cykla idag, kul med lite cykelinspiration i höst/vintermörkret!

Hans Mård har skrivit en tävlingsrapport på CX Sweden, den blir lite extra kul om man tänker på att han varit tävlingsledare för STHLM CX som avgörs i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Så här har han bland annat skrivit:
"Minussidan; att tävlingen gick i stadsparken gör att det tummas lite för mycket på det specifika för cyclocross och det sportsliga kommer i andra hand. Följande punkter tycker jag missades i banläggningen:
a) Banan ska vara minst 3 meter bred.
b) Det bör vara möjligt att köra om på hela varvet."

Just tävlingsbanan i Stockholm är ju allt annat än tre meter bred överallt och den bjuder på ytterst få omkörningsmöjligheter. Jag gillar inte själva banan, men arrangemanget gör tävlingen till en riktig höjdare. Förutom en miljon kurvor, smal bana, hårda föremål (bland annat bänkar) i kurvorna så är banan i Stockholm endast 2.1 km lång. Enligt reglerna för CX så ska en bana förutom att vara minst 3 meter bred också vara mellan 2.5 och 3.5 km lång. Men med tanke på vilken fest det är i Stockholm så åker ju till och med jag dit för att få vara med och dela upplevelsen.

Lisa Ström leder ju denna CX-Cup, som faktiskt är sponsrad av SJ (tåg hjärta cykel?). I sin blogg skriver hon om sina mindre positiva upplevelser med detta tågbolag och får smaka på lite näthat också.

Magus Darvell har tömt spargrisen och drar till Spanien med hetaste meken (fast han är verkligen ingen mekaniker i verkligheten) för att tävla världscup i cykelcross nu på söndag. Härlig satsning från Darvells sida!

Min adventskalender på bloggen då! Jag hade satt sista datum för att bli med som sponsor i fredags egentligen. Men bara idag har jag fått in fyra nya priser. Men imorgon vid lunch publiceras ett inlägg med vilka priser som blir med. Så vill något företag hänga på i sista stund så är det snabba puckar som gäller. Just nu har jag fått in ca: 20 priser, helt utan att behöva jaga något själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar