Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-13

Söndagsvinterdistans #1

Dagens runda och pulskurva:
75 km blev det och i några av backarna hade jag på förhand sagt att det var "fri fart" som gällde. Detta för att de som hade behov av att åka riktigt fort och bli trötta också skulle få bli det.

Till en början var vi sex tappra men i Bjursås så svängde Tim och Stefan Snell av för en kortare variant
I Bjursås var första backen med fri fart och det var Dössberget från botten, alltså avslutningsbacken för Långlopps-SM 2009. Jag ville inte att alla skulle avvakta för att ingen vågade stöta sig mot någon med en fartökning så jag skickade på en skrämselattack direkt. Fick lucka, 98.5% av maxpuls och lyckades hålla undan hela vägen upp även om det var kämpigt mot slutet att ens ta mig upp för backen. Vi rullade från Dössberget och in halvvägs upp mot Baggbo. Jesper Hjortsberg höjde farten och jag är ju inte den som bangar på hög intensitet. Lyckades ta mig upp först också i denna brant.

Erik Wallén och Pontus Kastemyr tog det lite lugnare upp till Baggbo

Jesper njuter av ännu en frifartsbacke, denna gång från Sågmyra till Åhl-Tällberg, jag bet mig fast på hans rulle hela vägen upp.

Bilder från Åhl-Tällberg till Solarvet
Vi åkte sedan grusvägarna via Oxberg och sista frifartsbacken vid Källslätten innan vi kom ut på rv. 293. Med milen hem ungefär så fick jag pyspunktering, stannade två gågner för att pumpa och kom hem med den lilla luft som fanns kvar. Punkteringen upptäcktes av mina träningskamrater efter att jag i ensamt majestät fått köra sista frifartsbacken i fri fart efter att halva sällskapet deklarerat trötthet.
Det här blev ju lite av en positiv överraskning för mig. Visserligen en del högpulsande, men jag trodde att jag skulle krokna. Redan i början var pulsen lite högre än jag kanske önskat men jag tänkte att jag kör till jag dör. Allt eftersom passet rullade på så kändes det som om det skulle kunna fungera hela vägen hem, och det gjorde det ju också. Trodde också att jag skulle vara chanslös i backarna men även där lyckades jag ju vara frami. Nu kan det visserligen bero på vald ansträningsnivå och inte verklig kapacitet. Men ändå kul!

Sträcka: 75.03 km
Tid: 2.54.41
Snitthastighet: 25.8 km/h
Snitt/maxpuls: 157(80%) / 193 (98.5%)
Höjdmeter: 1152

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar