Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-27

Kungdistans med Läsk-Jeppe

Dagens runda: Hosjö-Ryggen-Korsån-Hillersboda-Svärdsjö-Toftbyn-Hem

Den här pulskurvan berättar en ganska intressant historia och var man med på passet så är allt väldigt tydligt.

I veckan verkade det bli deltagar-rekord denna distans-söndag men när det stod klart att det skulle bli regn så föll en efter en bort och jag trodde det skulle bli Läsk-Jeppe, en till cyklist och jag. Det blev bara Läsk-Jeppe och jag. Kollar ni på pulskurvan så ser ni att det var en ganska hård öppning, både i höjdmeter och intensitet. Redan efter 20 minuter konstaterade vi att vi körde på lite för hårt, men det forsatte. När vi efter en mil dammade in på grusvägen så förstod vi att det skulle bli en riktig fest idag eftersom det kraftiga regnet hade gjort vägen riktigt mjuk och härlig. Dessutom väntade ca: fem mil grusväg utan någon riktig civilisation och chans till energi-inköp. Vissa stunder fick vi verkligen ta i, bara för att komma fram.
Första timmen bjöd på 159 ( 81% av max ) i snittpuls och strax efteråt bestämdes det att intensiteten inte skulle hålla hela vägen hem. Läsk-Jeppe har kaozat sina ben i några veckor och idag kom ett härligt ras för hans del. Efter en och en halv timme började han svära och känna sig svag. Förra söndag och under inledningen idag så har vi legat ganska jämnt i puls men i ett motlut idag så sa han att han inte skulle palla att ligga på 176 hela vägen hem, då hade jag 161 och förstod att han var småkokt. Erbjöd honom vid något tillfälle att smaka på min sportdryck ( han hade bara vatten med sig ), men han skulle inte ha. Han hade en nöd-gel också, men den skulle han minsann spara till slutet, istället skulle han köpa en Cola i Svärdsjö. Tio minuter senare så drack han sportdryck och några minuter efter det klämdes gelen också, då hade vi ändå en och en halv timme hem. Andra timmen bjöd på 154 i snittpuls, medan den tredje låg på 147.
Då vi kommit ut på asfalten i Svärdsjö igen hade det slutat regna och molnen började spricka upp. Läsk-Jeppe var i sitt livs form här och traskade in på Gotteboden för ett energiköp. Ut kommer gossen med två burkar och en halvlitersflaska läsk. Han häller i sig ena burken på stående fot och blandar en busgrogg med övrig läsk i sin cykelflaska och häller i sig det som inte fick plats. Jag har under tiden bytt från regnjackan till en långärmad tröja, eftersom jag blivit blöt inifrån blev det lite småkallt. Med blöta kläder, en fulltankad Läsk-Jeppe och asfalt hela vägen hem bestämde jag mig för att hålla värmen/öka intensiteten. Fick in Läsk-Jeppe på rulle och kunde runda av passet med en fin långförning från Svärdsjö och hem.

Positivt från passet:
- Benen var mycket bättre än förra veckan
- Jag fixar nu nästan fyra timmar på en klunk sportdryck
- Att kränka en elitcyklist är ju aldrig tråkigt
- Med tanke på väder och underlag så blev det ett bra mentalt styrkepass
- Skönt att kunna växla upp intensiteten i slutet på ett långpass



För första gången sedan Sundsvall brann så hade jag ingen form av kamera med mig! Så himla typiskt då det hade kunnat bli några fina bilder idag. Det blev bilder att spara i huvudet istället. Har ändå tagit några efter passet för att ni inte ska behöva gå och lägga er tomhänta.
Notera gärna skärmlagningen med buntband

Drivpaketet blev några månader äldre idag

När jag kommit hem var det barnens tur att få cykla lite

Det första, men absolut inte sista, vörtbrödet för säsongen har landat i det Öijerska hemmet

Den första, men absolut inte sista, snön för säsongen har landat på gården

3 kommentarer: