Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-08

Men ni vill väl höra om min dag!? [bildbomb]

Sitter just nu på vandrarhemmet Turistgården i Särna och skall väl uppdatera er på läget.
Gick ju upp tidigt i morse för att ta mig till Älvdalen för lite jobb innan det blev ljust för att sedan vara lite längre norrut när solen väl gick upp. Hade ett ganska tajt program planerat för att hinna med så mycket som möjligt. Tyvärr tog jobbet lite mer tid än väntat och jag målade över en del klotter också så jag tappade en del tid där och hann inte riktigt med allt jag planerat, men nästan. Fick ändå ihop nästan 400 foton, vilket ju är min gräns för en bra dag. Men med tanke på avstånden här uppe så är jag ändå skitnöjd. Avslutade arbetsdagen 12½ timme efter att jag börjat den i morse och checkade in här på vandrarhemmet. Frågade efter någonstans att springa lite och fick tips om Mickeltemplets elljusspår och bytte om lite snabbt.
Väl där sprang jag 5 km. Hade från början tänkt mig ett lugnt tempo så att kroppen kan få en chans att vänja sig vid det här med löpning. Efter ca: 2 km så såg jag på tiden att det gick, med mina mått mätt, ganska bra och jag trissade upp intensiteten något. Insåg då också att de inledande två kilometerna hade innehållit ganska mycket utförslöpning och mycket riktigt så var jag tvungen att ta tillbaka alla dom där höjdmetrarna lite senare. Efter 3.5 km så var jag 7-8 sekunder från ett 5 min/km-tempo och tog ut steget ytterligare under sista kilometern. Varvet var lite knappt 5 km så jag sprang några extra meter för att få precis 5.00 km på klockan och tiden stannade på 24.54. Snittpulsen blev 169 (86%) och kilometertiden därmed 4.59 min.
Mer om jobbet då. Min arbetsuppgift dessa dagar är ju att fota busshållplatser. Alla hållplatser i hela länet skall jag fotografera och det är ca: 7300 stycken. Dessutom gör jag lite småfix på dom som jag lätt kan fixa. Idag har jag väl avverkat Särna-Idre-Grövelsjön-Flötningen. Mörkret hann jag inte med för det blev MÖRKT(!!!). Dessa områden har jag sett fram emot lite faktiskt. Jag gillar ju att åka bil, se på naturen (skogen) och Dalabygden. Det är dessutom mycket trevligare att fota busshållplatser här uppe där det kan vara några kilometer mellan hållplatserna, i något fall ungefär en mil till och med. Det blir inte bara start och stopp hela tiden. Temperaturen har varierat mellan -2 och +7, varmast på Idre Fjäll och Grövelsjön Fjällstationen. Alla träd har haft en fuktig/frostig silvergrå nyans och solen har lyst med sin närvaro. Bra fint här i Dalarna kan jag lova! Jag älskar ju levande dalabyar, men också sådana där små förfallna eller övergivna delar av länet har ju sin charm.
Nåja, ni är ju bara här för bilderna i alla fall, så jag ska sluta skriva så mycket. Det blir många bilder, försök stå ut.
Åka bakom långtradare är bra. Soppasnålt och dom plockar allt vilt åt en. Den andra bilden är från när jag började jobba norr om Älvdalen.

Busshållplatser

Vatten, skog och berg är fina grejer det!

Idre Fjäll. Jäklar vad många tomter som var till salu här. Beror det på att stället växer i popularitet, eller är det bara ingen som vill köpa tomterna?

En liten bit av Dalarna.

Grövelsjön. Såg natursnö snö för första gången denna vinter en bit söder om Grövelsjön och på fjället låg det några fläckar som ni ser på bilderna. Snart är vintern här!

En tjärn med is på. Har sett så otroligt många fina tjärnar idag!

Äntligen! Efter att ha jobbat sedan i maj så fick jag äntligen se en hållplatsskylt (topptavla, som vi säger) med skotthål i.

Såg att Adam Steen lagt upp lite solnedgångsbilder och jag vill ju inte vara sämre. Det var ju faktiskt nästan lite onödigt vackert emellanåt idag. Nu ska ni inte tro att jag spenderat hela dagen med att fota och inte jobba. De flesta bilder har jag tagit när jag gått från bilen till en hållplats eller åkandes i bilen. Vid fyra av bilderna ovan har jag stannat just bara för att ta en bild. Och då har jag inte haft någon "rast" eller lunch under dagen heller, så egentligen har jag haft en hel timme på mig att fotografera.

Nöjd "löpare", mitt rum, dagens lunch som jag åt halv nio i kväll och avslutningvis det Särna 2011 blivit mest känt för.

4 kommentarer:

  1. Hm, fina bilder men lite besviken. Hade velat se bilder på alla de 400 busshållplatserna du fotograferade.
    /AJ

    SvaraRadera
  2. Jag kan göra ett specialinlägg till dig någon gång AJ.

    SvaraRadera
  3. Du måste ha världens bästa jobb. Jag tillbringar mycket tid i norra Dalarna, har en stuga på Idrefjäll. Jättefina bilder, cyklingen däruppe är i världsklass.

    SvaraRadera