Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-17

Ordförande ett år till

Har väl inte sagt det tror jag, men i lördags hade vi årsmöte med Falu cykelklubb och jag blev omvald som ordförande för ännu ett år. Går därmed in på mitt tredje ordförandeår och det känns bra. Om jag ska se framåt lite gällande cykelklubben så tror jag på en ljus framtid. Känns bra att få vara del av den positiva utvecklingen som jag tror föreningen kommer genomgå. Mitt första år var 2010 då jag hastigt och lustigt gick från vice ordförande till ordförande. Allt var nytt, spännande och jag hade ganska mycket tid och energi att lägga ner i föreningen. Vi redovisade ett negativt resultat om 53.000:- då och det var ju ingen höjdare med tanke på hur lite pengar som fanns i kassan. Till 2011 skar vi ner på utgifterna och på årsmötet kunde vi denna gång istället redovisa en vinst på 51.000:-.
Vi har många ungdomar upp till 12 år och många juniorer, detta kommer ju resultera i många ungdomar och många elitåkare bara inom ett eller ett par år. För mig som före detta tävlingscyklist så är ju själva tävlingsverksamheten något som ligger mig varmt om hjärtat. Ekonomi är inte det allra roligaste med en förening men det är nödvändigt med en bra ekonomi för att kunna bedriva en bra verksamhet. Folk vill ju vara där folk är och jag tror att den trenden vi har nu med ökat antal cyklister kommer hålla i sig. Med ökat antal cyklister kommer också ökat antal föräldrar/familjemedlemmar som vill/kan hjälpa till med både verksamheten kring cyklisterna och också eventuella arrangemang. Enkelt uttryckt: har cyklisterna det bra så stannar dom, stannar dom så blir fler intresserade och vi får fler medlemmar. 
De aktiva bör alltså alltid vara i fokus i en förening, anser jag. 
För att kunna lyxa till det för cyklisterna behövs pengar och det lär man anstränga sig för att få. Antingen genom sponsorsamarbeten eller inkomstbringande arrangemang. Där ska vi bli bättre, dock utan att tappa fokuset på de aktiva! Mitt fokus detta år (som redan börjat) är: klubbkänsla och att bädda för en bra verksamhet och stabil framtid.
Nåja, det här var bara några spontana kvällstankar. Häng inte upp er för mycket på något bara. Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar