Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-19

Lördag morgon! Svenska landslaget i CX 2011! Cykelcity!

Har ätit en frukost som innehöll nog med energi för att ta mig runt Vättern, har ändå planerat vilodag idag så jag får väl lägga den energin på annat antar jag. Har bland annat tänkt att byta till dubbdäck på crossen eftersom det kom underkylt regn igår och ser ut att vara fläckvis blixthalka överallt nu.

Såg att CX-cupen/gruppen under förra helgen beslutat att helgens tävlingar i Skåne är Observations-tävlingar för landslagsuppdrag och att dom skall hålla ögonen öppna åt förbundskaptenerna. Borde inte alla cuptävlingar vara lika mycket värda? Efter SM är det ju dom största tävlingarna och helgens tävlingar ser ut att bli de med lägst deltagarantal (5 anmälda i herrar junior/U23/elit-klassen). Lite trist men kanske inte helt oväntat. SM är avklarat, Svenska Sportmässan pågår denna helg och Skånska tävlingar brukar tyvärr sällan locka några större startfält. Vad har hänt med cykelkulturen i södra Sverige? Förr var Skåne känt som ett stort cykeldistrikt men de senaste åren har det varit ganska tunnt tycker jag. Har kanske fel, hoppas på det och att det bara är crossen som inte slagit igenom där ännu.
Jag hoppas och tror ju nu att landslagsledningen haft ögonen på även de tidigare deltävlingarna av cupen och inte enbart plockar ut ett landslag med SM och denna helgs tävlingar som bakgrund. För att underlätta för förbundskapten Karlsson och sportchef Lindberg har jag redan tagit ut ett landslag till nästa helgs världscup i Koksijde, samma tävlingsplats som VM avgörs på så det är en viktig tävling i VM-förberedelsen.
Min landslagstrupp ser ut på följande vis:
Damklassen:
Åsa Erlandsson
Herrar elit:
Magnus Darvell
Herrar U23:
Ludwig Söderquist
Herrar junior:
Dennis Wahlqvist
Om jag ska lägga till fler så skulle det bli Emil Linde i junior och kanske Martin Eriksson i U23.

Har förresten sett att Cykelcity värvat till sig Jesper Dahlström, Johan Broberg, Edwin Wilson och Henrik Åbom. Det blir i vanlig ordning ett lag att räkna med. Ska Jesper bli uppdragare åt Ahlstrand, eller kommer han ta över som första avslutare? Angenäma problem för lagledningen. Frågan är vilka som kommer bli deras främsta utmanare då både Borås och Vallentuna inte längre finns kvar i klungan 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar