Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-22

Det nya näthatet

Idag har jag fått tre besök via sökfrasen; "kissade på sig på cykeltävling". "Kissnödiga kvinnor" har fått sin ersättare i och med intåget av denna fras. Men nu ska jag inte blogga om gulaktiga kroppsvätskor. Istället ska jag behandla ett mycket viktigare ämne; det nästan utdöda Näthatet.
Det var ju ett jäkla tjat om det där Näthatet i höstas. Bloggare "attackerades" av ondsinta personer som skrev elaka saker i bloggarna. Mycket ondskefullt givetvis och kan likställas med att bära svarta strumpor på en cykeltävling. Bloggare slutade blogga, de som lämnat kommentarer polisanmälde och polisanmäldes och man pratade till och med på TV om Näthatet.
Det har givetvis inte dött ut, kanske är det lite tystare nu bara. Eller så har bloggare lärt sig att hantera uppmärksamhet. Vissa slutade läsa sina kommentarer och andra stängde av kommentarsfunktionen. Är det kanske det senare som lett fram till Det Nya Näthatet som jag upptäckte idag. Alla som är någorlunda seriösa med sin hemsida/blogg eller bara är intresserade av hur många som besöker den, och vart de kommer ifrån, har någon form av besöksräknare. Jag använder mig av Google Analytics som inte bara är gratis och väldigt bra, den är mer eller mindre ett standardverktyg för trafikmätning på internet. Det är här Det Nya Näthatet kommer in. Istället för elaka kommentarer sker det nu via sökfraser. Följande, mycket roliga, hån fann jag i dagens sökfrasskörd:
"henrik öijer, the man, the myth the legend!"
Så även om jag stänger av kommentarsfunktionen så träffas jag. Klockrent.

3 kommentarer: