2009-12-23

Äntligen!

Nu har det hänt, jag har tränat igen. Konditionsträning alltså. Sprang 50 minuter, eller tja, jag försökte i alla fall. Efter ungefär 30 minuter märkte jag en ganska tydlig försämring av både energi och intensitet. Så här går det om man vilar för mycket. Sex dagar utan riktig träning har gjort mig ganska så kass. Det går snabbt utför, så att säga. Jag har sagt det förr, men säger det en gång till för säkerhets skull. Jag MÅSTE komma igång bättre med träningen, jag vill ju hålla mig i god form, ställa av kompisar på cykelträningarna och ta mig igenom Vasaloppet med hedern i behåll. Då kan jag inte ha ett konditionspass i veckan. Nej, minst fyra pass skulle kännas bättre.
Idag blev jag i alla fall trött. Stack ut och körde riktig gråzonsträning i halvfart. Tänkte att det skulle vara bra för något nu när jag åter igen skall försöka komma igång. Insåg sedan vad jag sysslade med och maxade några gånger uppför Kullen.
Tid: 49.41
Snitt/maxpuls: 158/182 (195 i cykelmaxpuls)

Osnabb kille på plogad cykel och gångväg.

Backen och trapporna upp till Tingshuset. Här sprang jag några korta och väldigt intensiva intervaller. Långsamma, men intensiva.

Tittade förbi på Lugnets Riksskidstadion men såg inte en enda skidåkare. Kanske är det den tiden på dygnet som gäller för en skygg nybörjare som mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar