Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-20

Sneeuw

Sven avgör tävlingen på det sista varvet genom att nypa innerkurvan i en hal sväng och passerar, axel mot axel, Zdenek Stybar.

Kurs i nederlands, lektion ett:
Snö = Sneeuw (uttalas: sneu)
Vilken tävling. Helt fantastiskt, och då såg jag bara den sista tredjedelen. Såg dock en kortare sammanfattning efter avslutad tävling, och det hände grejer hela tävlingen. Radomir Simuneks vurpa in en trappa var dock allt annat än vacker. Synd om er som missade den, men om en vecka eller så ligger den ute på nätet. Så håll ut.
Det sista varvet kan ha varit det bästa varv jag sett på en CX-tävling. Ropade åt frugan flera gånger att titta, men hon va måttligt intresserad. Jag tyckte Sven Nys var imponerande när han kom ikapp och lyckades passera Stybar på sita varvet. Hade jag då vetat att han tappat kedjan ett par gånger och legat så mycket som 30 sekunder efter täten tidigare i loppet hade jag nog skrikigt av upphetsning hela sista varvet. Det är ju en bedrift bara att plocka in 30 sekunder, att göra det på en snötävling där det bara finns ett spår runt hela banan gör det ju än mer imponerande. Han kunde ju inte direkt kasta sig ut i snön för att passera långsammare cyklister utan fick vänta in rätt läge varje gång.
I min "karriär" har jag vunnit tre små nationella tävlingar. Av endast tre viktorior kunde jag igår bara minnas två, en tävling nästan helt utan motstånd och Snögloppet i Ludvika. Efter en lång stund kom jag på den tredje, snöcrossen under Svenska Cykeldagarna i Falun. Två av tre segrar på snö alltså. Snö är kul.
Borde inte de bästa svenskarna ha varit i Kalmthout idag? Snö borde ju passa oss alldeles ypperligt som tävlingsunderlag. Men det kommer kanske fler snötävlingar, Team Kalas åker ner till kontinenten efter jul. Jag hoppas på en decimeter snö då, för deras skull.

3 kommentarer:

  1. Att du är bra på snötävlingar på cykel måste ju tyda på att du har en jävla talang som skidåkare va?

    SvaraRadera
  2. Åh, den måste jag se när Nathan Spear får upp den.

    SvaraRadera