Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-27

70 dagar kvar, tredje skidpasset

Tjaba!

När jag lämnade hemmet i kväll för en skidtur så började det snöa. Åkte elljusspåren från Slätta till Stångtjärn idag igen. Väl där åkte jag deras 6km-slinga (som enligt eniro.se bara är 5.6km) i mörkret. När jag började åka så låg det nog ett par millimeter nysnö i spåren och när jag kom tillbaka till Stångtjärn igen så var det nog 3-4 millimeter nysnö i spåren. Lasse hade varit snäll nog att låna ut sin pannlampa så jag skulle kunna se spåren framför mig. Ingen kraftig sak, men man såg då något i alla fall. Suget efter en riktig pannlampa väcktes under turen. Det skulle nog vara riktigt härligt att åka i en upplyst skog och verkligen ha koll på spåren framför sig när det bär av utför.
Har inte fått ens minsta lilla antydan till träningsvärk efter de första skidpassen. Idag åkte jag en hel del diagonalåkning, förhoppningsvis kan det ge lite smärta imorgon. Tycker att jag börjar få lite flyt i åkningen nu och det var riktigt kul idag. Tog ett rekord också, i form av tre vurpor på ett och samma pass. Den första var uppför(!) där spåren plötligt försvann över ett litet gupp och jag korslade skidorna. De andra två vurporna var på samma ställen som jag vurpade under första skidturen denna vinter. Den gången åkte jag sakta, försiktigt och föll. Nu hoppstakade(heter det så?) jag upp en rejäl fart utför och försökte sladda mig igenom kurvorna. Första gången råkade innerskidan suga fast i snön i innerkurvan, och jag vreds runt till en Charlie Chaplin-ställning innan jag föll. I sista vurpan trodde jag mig ha klarat kurvan, då jag fick bakvikt och for ut i lössnön sittandes på arslet. Ett klart fall av övermod idag efter att ha besegrat utförlöporna på sexan i pannlampsskenet. Men det var heja roligt idag. Hela vägen. Jag tänkte ett tag stanna kvar längre och åka något extra varv i elljusspåren, men jag är gammal och klok nu. Så jag åkte hem.
Dagens skidspårsbild.

Träningsfakta:
Distans: 13 km
Tid: 1.12.27
Snitt/maxpuls: 146/166
Höjdmeter: 195

Jämfört med förra gången så var jag 5 sekunder snabbare per kilometer, trots lätt snöfall, samma intensitet och betydligt längre distans (13 mot 7.9 km). Det är riktigt frestande att försöka höja farten redan nu, men jag har lovat mig själv att ta ett steg i taget denna gång och faktiskt åka igenom fem-sex gånger bara för att komma in i det här på ett bra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar