Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-31

Min nyårsafton so far

Efter en härlig morgonstund så tog jag och barnen bussen till deras farmor. Allt det viktiga hade vi med oss; Ebbah hade katten, Filip bussarna och jag kameran.

Tur att jag hade med mig kameran, för när jag anlänt till stan fick jag tillfälle att föreviga något lite ovanligt. Ett brudpar inne i en av Faluns gallerior. Funderade ett tag om det var något reklamfoto, men varför skulle han då ha dunjackan på sig och något paket i handen?


När jag fotat paret så mötte jag Ronya. Vi gick direkt till restaurangen Tzatziki där vi faktiskt var de enda gästerna. Tzatziki rekommenderas till hungriga idrottare. Och andra. Man slipper lämna restaurangen hungrig, det är ett som är säkert.
Efter maten kollade vi några få butiker. Bland annat spanar jag efter en kameraryggsäck. Hade upptäckt att de har en på Clas Ohlson, men den hade tyvärr inget midjespänne. Vet inte om det är absolut nödvändigt. Men eftersom jag tänkt ha med mig kameran när jag cyklar, åker skidor och kanske springer så vill jag ju att allt sitter bra. Så jag får spana vidare.
Vi tröttnade ganska snabbt på stan och gick hem till min mor och våra barn. Lasse och jag for dock snart vidare hem till Bojsenburg där jag bytte om och han vallade mina skidor. Dags för mitt femte skidpass och andra gången med Lasse. Vi hade lite klent med fäste så redan efter två minuter lade Lasse på lite mer. Efter det så gick det ganska bra. Spåret för dagen var Stångtjärns åtta. Spåren var betydligt sämre idag än i måndags då jag åkte där. Trots detta så gick det två minuter snabbare idag. Visserligen också med högre puls. Nu har jag gjort mina fem turer som jag lovade mig själv att inte stressa fram. Så nu ska jag gasa nästa gång jag ställer mig på ett par skidor. Ska bli kul att se hur mycket fortare det går. I måndags hade jag en kilometertid på 5.25, idag var den 5.19. Ska jag klara Vasaloppet på under sex timmar så lär jag ha en kilometertid på fyra minuter. I nittio kilometer. Ska bli spännande att se hur mycket snabbare det går om jag försöker åka snabbt.
Träningsfakta:
Distans: 8.2 km
Tid: 43.35
Snitt/maxpuls: 158/179
Höjdmeter: 110
Väderförhållanden: -8 och moln, lätt snöfall strax innan vi kom fram till Stångtjärn men sedan uppehåll under turen.
Efter skidåkningen så har jag lekt lite med barnen och datanördat. Skalat potatis och skurit oxfilé. Middagen är uppäten och nu är det nog dags för något sött.
Avslutar givetvis dagens, och årets, sista inlägg med att önska er alla ett riktigt gott nytt år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar