Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-18

Valla: check!


Om det blir en varm vinter så har jag valla så det räcker och blir över. Vallor som legat på lagring, så att säga. Det är min fars gamla valla från början av 80-talet. Inte mycket för kallföre, men vem vill frysa?  Vad tror ni, blir inte det här bra så säg?
Jag kan ju annars inte mycket om det här med vallning och sådant. En annan sak jag undrar lite över är det här med slipning. Jag har förstått att slipningen är bland det viktigaste med ett par skidor. Ska man slipa också nya skidor, och vart/vem slipar bäst?

7 kommentarer:

  1. Slipa, sen sickla med Kuzmin-sickel. Eller bara sickla. I Gröklitt har de skaffat en ny Tazzari-slip, kanske kan vara något?

    SvaraRadera
  2. Det ser bra ut med vallorna. Kuzmin? Haha. Den ENDA som kan slipa skidor på RIKTIGT i Sverige är Lorentz Söderhielm (Tiios pappa). Det tråkiga är att han är "låst" av skidförbundet, så att han bara får slipa åt svenska landslaget.

    SvaraRadera
  3. Finns väl en i Sundsvall som är halvskaplig på att slipa skidor också...
    www.haggstroms.se

    SvaraRadera
  4. vet inte vem som är bäst men nog kan du säkert nöja dig med tynells slipare.thomas ericsson på cykelcentrum.

    SvaraRadera
  5. Adam Steen....... Var det inte han som löpte amok på Björnjakten i Älvdalen häromveckan???

    Trovärdig i sina kommentarer....knappast?

    Farsan har tutat i dig nåt nytt nu igen.

    SvaraRadera
  6. Förresten så var det jag som löpte (som du vill kalla det)"amoken". Det var ungefär lika moget av mig att göra den, som det är av dig att kommentera under skyddad identitet! :)

    SvaraRadera