Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-16

Solleröloppet, SM och Team Sprocket ProCycling


Läste en nyhet om Solleröloppet på nyhetssidan Cyclesport.se. Den handlar om två envisa organisationer (SCF och Sollerö IF) och problematiken med att ha Solleröloppet som SM-arrangör. Som källa har Cyclesport.se en artikel från Falukuriren med rubriken Solleröloppet i farozonen.
Ett, enligt mig, ganska anmärkningsvärt uttalande finns där att läsa:
- SM:s linjelopp ska köras lördag och söndag. Vi kan ju inte köra en SM-tävling som startar klockan sju på morgonen. Dessutom vill vi inte att till exempel Thomas Lövkvist eller Gustav Larsson ska vinna ett SM-guld i Solleröloppet, säger Tony Pölder, ordförande i förbundets tävlingskommitté.
Är det okej om någon annan vinner SM-guld i Solleröloppet då? Och vad spelar det för roll vilken tid SM-tävlingen startar på dagen? En mycket bättre SM-arrangör än Solleröloppet tror jag blir svårt att hitta.
Vidare går att läsa:
"-Tror du åkarna bryr sig om att Solleröloppet får SM-status, det är väl mästerskapströjan de är ute efter? Thomas Lövkvist tyckte 2006 att det var perfekt.
- Vad Thomas tyckte bryr jag mig inte om, det är ointressant, säger Pölder."
Är Tony Pölder, ordföranden i SCFs tävlingskommité hård men rättvis, eller borde man tänka om och tillåta ett SM på en Solleröfredag?
Och kanske viktigast av allt, kolla bilden igen. Först är Viktor Folkesson, sedan kommer Nicklas Axelsson följt av tre mycket krokiga Cykelcityåkare. Bakom dessa tre rödvita cyklister ser ni ett par stiliga gröna axlar med tillhörande vita armar. Det är jag det. Minns ni när jag var så snabb? Det gör jag.

På Cykelnytt.se kan man läsa om att Bäckstedts nya lag tar form. Laget kommer heta Team Sprocket ProCycling och ha en svensk bas. Målet är ett svenskregistrerat lag i Tour de France
-Det tar kanske fem år att nå dit, säger Bäckstedt.

7 kommentarer:

  1. Den där Pölder verkar ju ha fastnat i något gammalt och vågar inte se utanför gränserna.

    SvaraRadera
  2. man ska aldrig dra för stora slutsaser av andrahandsinformation. lite klumpigt av cs att inte kolla med Pölder först kanske.

    SvaraRadera
  3. Då Herr Pölder är en citatmaskin ska man nog ta det med en nypa salt. Men han verkar faktiskt en smula spånig.

    SvaraRadera
  4. Och om ni missat den: http://tonypolder.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Som icke-elitåkare tycker jag bara att det är trist att SM på Sollerön, med största sannolikhet innebär att det INTE blir nåt Sollerölopp för seniorklassen... :-(
    Körde första gången i år och det var riktigt kul! Lite blött och kallt, men fantastiskt roligt med en 100+ stor seniorklunga (160 anmälda, 120 till start, 38 utgått).
    Att lösa Elit-licens 2010 är inget alternativ för mig.
    Nä, kör SM på söndagen (som UCI föreskriver) och låt oss seniorer/veteraner leka av oss på fredagen "som vanligt".
    Allra bäst hade väl varit att ha ett full-SM och då köra veteranklasser istället. Men det är en annan diskussion...

    SvaraRadera
  6. ...men gick det inte helt grejt förra gången SM var på Sollerön? Damer torsdag och herrar fredag var det då. Tempo onsdag om jag inte missminner mig. Då var det seniorklass på fredag morgon som jag körde dessutom.

    SvaraRadera
  7. kul att höra att man är en citatmaskin...ler...men det vore ju bra att ha koll när man har åsikter..det är så många som tycker o tänker...SM är o skall vara SM...o efter önskemål från UCI förlagt söndag...för att det skall passa in i UCI kalendern så att alla proffs hinner o kan åka nationella linjemästerskap....och då kan inte vi i SWE...låta det bara gå förbi utan måste titta på helheten...för alla parter...visst vet jag att solleröloppet är en bra el ett bra SM lopp..nu blir det så...ändå..att SM linje herr går på fredagen..sen får vi se om Resar o co håler vad de lovat....att det är ett SM lopp o inte ett tradiotionellt sollerölopp..dvs att de lägger SM nu på en kortare varvbana o inte kör det långa varvet.......senior sollerö har aldrig varit i fara....
    Tony Pölder SCF tävlingskommitté

    SvaraRadera