Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-11-14

1hE2b



Hej och god morgon på dig! 

Den där bloggrubriken lockar nog inte många läsare men det är inte därför jag skriver blogg nästan varje dag heller. Jag ska inte säga att jag inte tycker det är kul att ni är så många som läser, för det tycker jag. Jag menar bara att jag inte gör allt jag kan för att maximera antalet läsare i varje inlägg. 

En förklaring till rubriken kommer här...
Så som jag är upplärd så hade vi lite andra träningszoner än dom där Zon 1-5 som är ganska standard nu. Istället så hade jag följande:

E1: 65-75% av maxpuls
E2a: 75-80% av maxpuls
E2b: 80-85% av maxpuls
E3: 85-90% av maxpuls
E4: 90-100% av maxpuls

Där gränsen mellan E3 och E4 egentligen är där man har mjölksyratröskeln så den procentsatsen kan variera något från person till person. Jag googlade faktiskt och såg att jag hade skrivit ett blogginlägg om pulszoner för längesedan. 

Det jag gjorde igår var alltså 1h (en timme) E2b. Anledningen till att jag gjorde det var för att jag hade bråttom hem. Snittpulsen på den dryga timmen jag cyklade hem blev 84,3% om man räknar med 191 i maxpuls, vilket är det högsta jag uppmätt i år. Tittar vi tillbaka till 2020 så har jag varit uppe i 194 och då skulle snittprocenten bli 83%. Alltså i zon E2b.


På väg till jobbet så gick det i ett lite mer behagligt tempo även om snittpulsen där blev 73%, vilket motsvarar zon 3 för många men E1 enligt min träningsuppfostran. Tryckte ändå på lite mer än vad jag gjorde förra veckan men nu är jag också igång mer så att det känns tryggare att hålla lite tryck emellanåt. Skönt fortsatt flyt i träningen! 

Väldigt skönt också att helt få slippa regnet, ha lite snöflingor på marken och att få vara torr. Träffade på en kamrat från många år tillbaka i tiden också som även han var på väg hem till Falun så vi tog sällskap ett par kilometer. Annars så har vi bara mött varandra någon gång då och då när vi pendlat åt varsitt håll.

Nu har jag bara dagens pass kvar också innan jag är klar med ännu ett fyradagarsblock. Ska faktiskt ut och springa nu, så blir det lång vila ända till torsdag efter löpningen. 


Du får ha det så bra och kul att du läste inlägget, rubriken till trots. På återhörande, hoj! 

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar