Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-06-30

Le Peloton, ny FTP, kortbane-SM och cykelmöte!

Hej och god morgon på dig!

Körde en av mina vita tröjor igår för att det skulle vara torrt och fint. Det var dock fläckvis blött efter ett regn så tröjan blev också fläckvis efteråt. Inget som inte en tvätt kunde ordna och alltid fräscht med vitt. Borde köra mer i vitt helt enkelt. Nu ska vi dock gå in i en regnperiod med regn idag och sedan fem dagar i rad från och med söndag. Bra för potatisen! 

Det jag körde igår var Le Peloton och jag körde den med gravel-cykeln med däck anpassade för grusväg. Så jag körde den kortare varianten med några andra. Det är det där med att jag villhöver ett par andra hjul också så att jag snabbt kan byta mellan landsväg och grus.

Ett gäng vid samlingen med några nyare ansikten på plats. Totalt blev vi nog 19 cyklister om jag lyckades räkna rätt. 

Här gasar ett stort gäng iväg på den längre rundan samtidigt som vi var fem som valde den kortare rundan.

Vi som körde den korta rundan körde hela vägen från första segmentet och tillbaka till Falun som ett långt segment, vilket gav mig en intervall på ungefär 23 minuter. Jag fick mycket vind på näsan och benen, som först kändes dåliga, blev bättre allt eftersom vi kom längre in i passet. Jobbigt men kul! 

Grabbarna svängde in på fikat på Konditori Focus och jag fortsatte hemåt för att byta om och åka till jobbet.

Stannade vid denna vägg för en bild.

Inte riktigt lika pigg och fräsch som i början av blogginlägget utan här var jag rätt kokt, stekt och grillad.

Kom hem och stängde av klockan på en ny FTP. Alltid bra med intervaller över 20 minuter eller mer. Så nu har jag samma FTP utecykling som på Zwift. Det går nog att skrämma upp den där siffran ytterligare några watt även om formen inte är på topp än. Men det sparar jag till en annan gång. 

Gårdagens runda:


På kvällen igår så såg jag kortbane-SM från Umeå med ett litet men naggande gott startfält. Kul med hemmaåkaren Michael Wincent som var där och hotade Hugo Forsell om segern. Rutinen och kraften hos Hugo räckte dock i denna spurtuppgörelse men alltid kul med lite nytt och Michael vann också kvalet på XCE häromdagen så det finns bra tryck i hans ben. 

Apropå XCE så hade jag igår kväll ett avstämningsmöte med internationella organisatören av Continental Series som vi körde här på Lugnet i början av juni. Idel beröm och positiv feedback gällande tävlingarna, superkul att höra. Nu ska vi se till att stämma av allt kring våra tävlingar och samtidigt lyfta blicken mot 2024. Har du några tankar och idéer om detta så hör gärna av dig.

Tack för att du läste dagens inlägg, vi hörs här igen inom kort. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar