Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-06-19

Bilder och resultat Borlänge Tour 2023


Hej och god morgon på dig!


Igår så avslutades Borlänge Tour med det som kallas XCC. Samma tävlingsform som körs på fredagarna inför världscupen i XCO. Runt 20 minuters tävlingstid på ett kort varv. Bilden ovan är från Cecilia Dahlgren. 

Jag hann med ett race i källaren vid lunchtid så för mig gjorde det absolut ingenting att man beslutade att flytta XCC-starten med en halvtimme till 15:00. Min rygg kändes också betydligt bättre igår än i förrgår vilket var skönt att känna. Kände mig plötsligt mycket piggare och som att kraften gick dit den skulle. 

Gjorde en, för mig, bra start och kunde komma upp i rygg på absoluta tätcyklisterna när startrakan tog slut. I första tvära vänstersvängen föll ett par cyklister och jag lyckades runda dessa och höll mig utanför trubbel. Cyklade stundtals med alldeles för snabba cyklister men körde på med det jag kunde. 

Började tappa placeringar och hamnade till slut i ingenmansland. Varv efter varv gnetade jag på och tänkte att Jocke som jag tävlade mot på lördagens XCO, han skulle jag ikapp. Efter något varvs jakt så anslöt jag ut på sista varvet. Klarade mig alltså från att bli varvad! Tänkte först om jag skulle sitta på Jockes rulle för att återhämta mig lite men bestämde mig för att hellre vara snäll och bara köra på. Så det gjorde jag. Slog av lite inför spurten för att ha något kvar. Hade ändå inte en chans när han väl drog igång. 

Slutade 24:a på etappen och 22:a totalt. Tack för allt denna helg!

Igår eftermiddag kände jag mig helt överkörd efter loppet och i natt har det varit dåligt med sömn. Så det här blir en riktig måndag. Tack för att du läste, på återhörande imorgon igen. Hoj!

Tack och god natt! Foto: Linda


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar