Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-06-08

Testkörning av Borlänge tours första etapp och tävlingsledning


Hej och god morgon på dig!

Igår så var Linda och jag till Plättbacken/Paradisbacken för att testköra banan till Borlänge Tours första etapp. Testa kurvor, stökiga partier och svårigheter och bara få uppleva deras nya bana. Den första etappen som är ett tempolopp kommer alltså inte gå i Mellsta utan på en annan plats i Borlänge. Banan är superintensiv och går i en backe som man kanske kan likna lite vid startbacken på Lida Loop. Alltså en liten skidbacke. Banan åker in och ut i backen flera gånger så står man på rätt plats så kan man se cyklisterna flera gånger ute på varvet. Många skarpa kurvor, en del rötter och så ska du uppför åtminstone stora delar av backen fyra gånger. Så ta med ditt bästa igångdrag och din bästa kurvteknik så kommer du ha en skoj stund på cykeln. 

Linda i den första uppförsbacken av fyra. 

Efter att vi kört ett drygt halvvarv så kom vi till en kille som hade ramlat på cykeln och togs om hand av ambulanspersonal så vi stannade till där, hjälpte till så gott vi kunde och tog med hans cykel hem. Otäckt och jag hoppas att han snart är tillbaka på hojen igen! 

Efter att han var lastad i ambulansen så körde Linda och jag den andra halvan av varvet och ett till varv efter det. Så nu har vi hyfsad koll på banan. Linda har kört där förut så hon har kanske bättre koll än jag men jag kan grunderna nu. 


Dagen började annars med att jag åkte upp till Lugnet för att träffa de som ska bygga arenan för helgens cykeltävlingar på stadion. Det känns tryggt att det är cyklister som bygger för cyklister för då vet man att det blir bra.
Det är några röda staketbitar som ska flyttas och ställas på rätt plats dessa dagar. Jag hjälpte till att bära lite staket tills det var dags för deras första rast.

Då passade jag på att åka och hämta ett par banderoller hos en sponsor istället. Då jag tagit ledigt från jobbet denna vecka för att fokusera på just tävlingarna helt och hållet så blir det mycket småpyssel under dagarna som annars skulle klämmas in på luncher och kvällar. Ett bra beslut, känner jag redan nu. Igår var jag och hämtade saker på fem olika ställen under dagen. 

Eftersom jag är ledig och fick en lugn stund så passade jag på att ta en fika hos min mor med sambo också. Vardagslyx som jag kunde unna mig. 

Därefter så skulle jag lämna över en nyckel och hade en kort avstämning med en av de ansvariga för tävlingarna. Eftermiddagen bestod annars mest av telefonsamtal, instruktionsskrivande och meddelanden i olika former. Vet inte hur många meddelanden jag fått och skrivit via SMS, Whatsapp, mail och messenger. Telefonen går varm dessa dagar.

På sena eftermiddagen så tog vi alltså en tur till Borlänge för att testa banan och hämta upp lite saker innan vi kom hem vid 19-tiden på kvällen där Linda hade möte med cykelförbundet och jag tog hand om lite mail. 


Nu är det en ny dag med nya möjligheter. Förutom att göra ungefär samma sak som igår gällande tävlingarna så ska jag också köra tävlingen på Zwift med Movistar där fem damer och fem herrar kör för en plats i deras utvecklingslag för e-sport. Var med du också! Information finns här: https://oijer.blogspot.com/2023/06/cykelspelen-och-zwift.html 


Om du gillar att fota cykel och kan tänka dig att vara på Lugnet på lördag så får du gärna höra av dig. Du får en chans att visa upp dina bilder i City Mountainbike- och UCI's kanaler samtidigt som du gör en ideell insats för Borlänge CK och Falu CK. Vi har två fotografer men vi körde med tre fotografer förra året och det fungerade riktigt bra. 


Du som inte tävlar hoppas jag ändå få se på Lugnet i form av publik! På lördagen så startar kvalen 10:00 och elimineringsheaten startar runt 12. Tävlingarna är klara någon gång runt 16-tiden lite beroende på hur många som anmäler sig nu på slutet. På söndagen är första start 08:30 och eliten startar 13 respektive 15. Ni behöver inte ta med något att äta eller dricka för det säljer vi på plats. Vi ses! 


Tack för att du läste dagens blogginlägg, vi hörs här imorgon igen. Nu ska jag applicera solskyddsfaktor på huvudet... Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar