Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-06-18

Bilder och resultat från Borlänge Tour etapp 2!




Hej och god söndagsmorgon!


Ja, igår så kördes den andra etappen på Borlänge Tour och jag var där från morgon till sena eftermiddagen. Fick se många glada cyklister snurra runt i Mellsta, både på banan och cyklandes runt området. 

Bilderna överst är från Eskil Laago. Längre ner i inlägget är först bilder jag tagit och sedan bilder på mig som andra tagit. Cecilia Dahlgren fick med en bild från starten som säger lite om vad jag har i mig just nu. Egentligen sedan jag fick diskbråck så har jag svårt att trycka till. Jag kan vispa på hyfsat hårt ganska länge men jag kan liksom inte trycka till ordentligt kortare perioder. Saknar alltså den där högre watten på allt från spurter och upp till längre intervaller. Så trots att jag verkligen ville göra en bra start så blev jag hjälplöst sist. 

Det är bara att göra det bästa med det man har så jag kom ikapp cyklister mot slutet av första rakan. Dammet gjorde att sikten var nära noll i slutet av första utförsåkningen så det var nästan chansartat för när man skulle bromsa och svänga. Jag tog mig förbi någon och hade bra kamp med några stycken. 

Ute på andra varvet så började juniorerna som startat två minuter efter oss komma ifatt. Smidiga omkörningar förutom när jag klantade mig i rotbacken och fick stopp. Höll ändå undan åt höger så junisarna kunde cykla förbi. 

På tredje varvet så hade jag så ont i ryggen att jag hade svårt att få ner kraft i pedalerna. Fick negativa tankar, orkade inte gå med folk och blev väldigt stel i aktionen. Hann precis tänka i en utförsåkning att jag nästan blev en fara för mig själv. 10 sekunder senare så ramlade jag. Eftersom jag redan hade fått negativa tankar, hade ont i ryggen och nu ramlade så var det en svacka där. Jag tappade rätt mycket och tog det lugnare. Brottades lite med tankar på att bryta men påminde mig själv om varför jag var där, för att jag älskar att tävla. Så efter att ha tagit det lite lugnare ett tag, fått bort det akuta från ryggen och peppat några snabba juniorer så fick jag upp ångan igen. 

Hade en bra kamp med Jocke från Hallby på slutvarven. Det är ju kul att tävla! Mitt tredje varv var mitt absolut långsammaste, men sedan så förbättrade jag mina varvtider för varje varv mot slutet. Så det är något bra jag tar med mig vidare. 

Idag ska det köras åtta varv på en bana som mäter dryga kilometern, det kommer att bli tufft och gå riktigt hårt. För egen del så är loppet mer en fråga om jag kan hålla undan från att bli varvad eller ej. 

Slutade 26:a igår, så topp 30 grejar jag! 


Tack alla ni som stöttar, peppar, hejar, snackar, fotar och arrangerar!






















Det där var mina bilder från igår, här nedan kommer några fler bilder på mig som andra tog. Stort tack! 
Foto: Axel Tufvesson.


Foton: Cassandra Öhman



Foto: Cecilia Dahlgren


Tack för att du läste dagens blogginlägg. Här hittar du inlägget om etapp 1. Imorgon kan du läsa om hur denna dagen gått för mig, hoppas att vi ses här då. Hoj!


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar