Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-06-23

Trippelpass igår, stora problem för landsvägs-SM och midsommar idag!

 


Hej och god midsommarmorgon på dig!

Igår blev det en dag fylld med cykling då jag började i ottan med att göra Le Peloton Falun sällskap. Samlad trupp genom första fartsträckan och jag var nöjd över att hänga med på min gravelcykel. Därefter så hakade jag på korta rundan och fick gneta på lite. Alltid kul med lagtempo! När vi närmade oss Falun så skiljdes våra vägar åt då jag tog sikte på banvallen mot Borlänge. Mötte cyklisterna som körde långa rundan och kom sedan till Borlänge och jobbet lagom för en fika med Le Peloton Borlänge. 














På eftermiddagen sedan så cyklade jag hem från jobbet. Inget spännande eller dramatiskt att rapportera om därifrån mer än att energinivåerna blev ganska så låga. 



Efter lite sill och potatis så var jag så redo för Movistar eTeam Challenge. Hårt lopp i vanlig ordning och jag hängde med klungan till slutet. Hade dock inte en slutspurt i mig men var nöjd ändå efter en lång dag. 

Natten spenderades i tält, på baksidan av huset. Jag sov förvånansvärt bra, åtminstone fram till tidiga morgonen. Kör man tre cykelpass på en dag så är det kanske lätt att sova sedan också... 

Annars var väl gårdagens grej of the day att SM i landsvägcykling inte får köra sina linjelopp på den bana man hade tänkt sig. Beskedet kom från Transportstyrelsen igår eftermiddag och loppen körs imorgon. Ingen chans att svara eller göra något åt saken när beskedet kommer eftermiddagen innan midsommar. Helt sjukt att EN överklagan bara leder till en sådan åtgärd i vad som verkar vara helt utan dialog eller samverkan. Att ansöka om att få arrangera en tävling tar minst fyra månader och bör föregås av dialog och samverkan men beslutet gick snabbt att rycka undan. 

Här har våra bil-myndigheter en del att förbättra anser jag. Såklart något färgad som cyklist och jag har ju inte hela bilden av vad som föranlett detta. 

SCF har en artikel och länkar till beslutet efter överklagan, om du vill läsa det: https://scf.se/landsvag/sm-linjeloppen-i-helgen-hotade-men-scf-jobbar-pa-ett-krisalternativ/ 

Det går såklart också att läsa i all riksmedia om man är intresserad av mer information. 

Nu hoppas och tror jag att arrangören löser en ny tävlingsplats (Tierp motorarena som under pandemin) men det borde verkligen inte få gå till på det här viset.


Dags att klippa gräset här innan det blir alldeles för varmt ute. Vi hörs här imorgon igen, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar