Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-04-23

Min nya MTB - Cannondale Scalpel Hi-MOD Ultimate!


Hej och god morgon på dig!

Efterlängtad premiärtur på min helt nya MTB igår. Denna säsong kommer jag nämligen att ratta en helt sjukt fin Cannondale Scalpel Hi-MOD Ultimate med godbitar som elektroniska SRAM XX1-växlar, HollowGram 27-hjul och en Lefty Ocho-gaffel. Stort tack till Cannondale och BikeTown för hjälpen!

Premiärturen gick till Jungfruberget där det brukar torka upp snabbt. Åtminstone på sydsidan av berget. Några blötare partier hittade jag nära toppen men annars var det superfint. Jag fick ett väldigt bra första intryck av cykeln, ni vet när man sätter sig på hojen och det känns rätt. Trots att det var första passet i skog så gick det smidigt över rötter och stenar så jag är helt övertygad om att vi kommer att komma väldigt bra överens. 

Jag lyckades växla fel några gånger då det dels är lättare att växla med elektroniska växlar och dels så sitter knapparna inte så som jag är van med. Felväxlingarna kan man dock inte beskylla cykeln för utan det sitter givetvis i att jag behöver lära mig något nytt. 

Jag passade på att köra ett par intervaller upp till Teletornet på grusvägen för att få lite träning i det hela och även som ett slags väckningspass till idag. 

Lacken är mörk med rött inslag längst fram, blir ljusare röd över Cannondale-loggan för att sedan bli svart i baksvingen. 

Ögongodis ute på premiärtur. 

Idag ska jag sänka styrstammen, justera vinkeln på mina reglage, stansa däcken och sedan är den redo för mer skogsskoj och kommande tävlingar.


Här är specifikationen på cykeln för er som vill grotta ner sig i detaljerna. Mer info finns också på hemsidan: https://www.cannondale.com/en/bikes/mountain/cross-country/scalpel/scalpel-hi-mod-ultimate


Tack för att du läste mitt inlägg, det kommer ett nytt blogginlägg här imorgon igen så titta gärna in igen. Ha en skön dag så hörs vi, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

1 kommentar:

  1. Har du fått cykeln som sponsring eller hur fungerar det?

    SvaraRadera