Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-08-30

Dag 10 - 9:a i Långloppscupen!


Hej hej!

Har fått några meddelanden från folk som undrar hur det är med mig, vilket är uppskattat. Jag är fortfarande inte helt 100 men det blir ändå bättre. Tröttheten hänger fortfarande kvar och jag orkar inte mycket om dagarna. Det är inte lätt att förklara men jag orkar banne mig nästan ingenting. Jag har ändå haft någon timme med energi dom senaste dagarna så även där går det åt rätt håll. 

Kikade på när legenderna Pauline och Nino vann VM i XCO i söndags, snacka om mästare. Kikade på vueltan också. Tempolopp idag där Remco förväntas utöka sin totalledning, kommer han att klara att hålla totalledningen hela vägen eller finns det andra cyklister som håller ut bättre över dom tre veckorna? 

 
Bockstensturen såg ut som att den blev precis sådär episk som man vill att ett långlopp ska vara. Jag satt och kikade på liveresultaten och försökte hänga med i vad som skedde. Kul att läsa folks tävlingsrapporter efteråt. Kan tipsa om bloggarna på Långloppscupen.se som är bra: https://langloppscupen.se/langloppscupen/blogg__520

I och med att Bockstensturen var sista deltävlingen i Långloppscupen för året så står det också klart att Emil Lindgren vann den före Johan Norén och Matthias Wengelin. I damklassen vann Jennie Stenerhag före Nellie Larsson och Fanny Kjellqvist. Jennie gör sin sista säsong som elitsatsande och Bockstensturen var nog den sista tävlingen på svensk mark för säsongen för henne. En minst sagt imponerande karriär hon inom kort lägger bakom sig. 
Genom min stabila körning genom säsongen så lyckades jag nå ett av årets största mål genom att bli 9:a i totalen. Hade siktet inställt på topp-10 och grejade det på ett bra sätt utan att köra sista tävlingen. I totalen så räknas 6 av 7 resultat. 

Skönt att kunna bocka av en tuff målsättning! 


Att jag fick COVID har vänt upp och ned lite på avslutningen av denna säsong. Planen var annars att köra Bockstensturen, kanske också Karlstad XC i helgen och så finns det fler lopp inom närtid som sett intressanta ut när jag ändå var igång och formen var god. Nu hoppas jag kunna vara uppe i sadeln till helgen igen men sen då? Behöver titta och fundera lite på det. Det är för tidigt att dra igång en vinterträning men jag är väldigt motiverad inför den. Samtidigt lär jag vara i rätt dålig form några veckor nu och att tävla i helgen är nog tyvärr uteslutet.

Kanske skulle jag skaffa mig en ny cross och köra lite CX igen? Det är alltid kul med CX men det kräver givetvis lite uppgradering av cykelparken. SCF's grengrupp för Cykelcross har lagt ut ett preliminärt program i somras som ser ut som följer:
 
SM 26-27 November : Ring Knutstorp CK Trampen / Rocky Skåne

SWE-CUP
15-16 oktober : Täby park
19-20 november : Varberg

CX pokal nord
1-2 oktober : Falun
8-9 oktober : Västerås
29-30 oktober : Länna sport CK

CX pokal syd
22-23 oktober : Tranemo
12-13 november : Alingsås

Det kanske kan vara något..? 


Har en eller ett par andra nyheter på gång också som jag får anledning att återkomma till när bitar faller på plats mer. Tack för att du läste dagens inlägg, jag är snart tillbaka här igen. Hoj!


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar