Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-08-02

Ska du också köra Älvdalens MTB-race?

Hej!

I helgen är det dags för cykeltävling igen och denna gång är det Älvdalens MTB-race lördagen den 6:e augusti som står på programmet. Förra året körde jag den och lyckades faktiskt vinna. Det var första testet av nya cykeln och en genomkörare inför Cykelvasan som går veckan efter. 

Såhär skrev jag om banan förra året:

"Vi skulle köra tre varv på en 12 kilometer lång bana. Själva banan var snabb, lite skidgator, lite grusväg och en del riktigt vackra stigar. Inga tekniskt riktigt svåra partier men lite stenar och rötter att navigera sig runt. Banprofilen såg elak ut, men backarna var inte så tuffa som profilen sa."


Jag körde igenom banan ett varv innan start förra året och tog några bilder för att det var så fint och härligt att cykla. 

En bild från tävlingen, tagen av Isak. 

Tävlingen ligger bra till i tävlingskalendern och även geografiskt för den som ska köra Cykelvasan. Jag vet att det är många som spenderar nästa vecka i Malung-Sälen inför Cykelvasan och då skulle man kunna börja en sådan resa med att åka till Älvdalen för att köra detta lopp helgen innan för att sedan spendera en vecka i Malung-Sälen - Mora - Älvdalen-området. 

Tävlingsområdet vid Älvdalens skidstadion är en del av Biking Dalarnas ledsystem och loppet går i princip på leden Gröntjärnsrundan: https://www.visitdalarna.se/biking/dalarna/alvdalen/crosscountry

Föranmälan är öppen till och med imorgon onsdag klockan 18. Därefter anmälan på plats.
Mer information och anmälan finns här: https://alvdalens-mtb-race.webnode.se/ 

Ses vi på lördag? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar