Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-08-12

Inför Cykelvasan!Hej och god morgon!

Imorgon är det dags för Cykelvasan och jag är redo. Även om kroppen inte riktigt är på topp och ryggen har krånglat i ett par veckor sedan Finnmarksturen/Långlopps-SM så har jag kunnat träna som jag vill. Kroppen och benen känns återhämtade och redo efter gårdagens vilodag och idag ska jag försöka få till ett väckningspass. Jag ska också ta mig från jobbet i Borlänge, via Mora, och upp till Sälenfjällen idag. Det ska bli riktigt kul att tävla igen och få känna på den speciella atmosfär som finns vid just Vasaloppets arrangemang. Elitledet here I come! 


Banan:
Det är en väldigt snabb bana, inte mycket asfalt men det är grusvägar, skogsvägar, breda motionsspår och fantastisk trallcykling över myrar. Täten brukar hålla en snitthastighet runt 36 km/h så det går undan i skogarna mellan Sälen och Mora. Startplatsen är belägen högre upp än målet, så det är mer utför än uppför i loppet även om det också finns några tuffa uppförsbackar. Cykelloppet passerar samtliga klassiska kontroller som också finns med på vinterns Vasalopp men cykelloppet är faktiskt några kilometer längre, ca: 94-95 kilometer brukar det bli när man når målportalen.

Vid varje kontroll är det spurtpris där först till kontrollen får 3000:- för besväret. I Evertsberg är det 5000:- till första cyklist under portalen. Råkar man vara snabbast till målet i Mora så väntar 40.000:- att köpa lördagsgodis för.

Startlista Cykelvasan 2022:
Här hittar du en startlista för Cykelvasan 2022. Cyklister som var topp-10 förra året har startnummer som motsvarar 2021 års placering. Samtliga i elitdamer kör med gröna nummerlappar och elitherrarna med blåa nummerlappar. Jag har startnummer M90 enligt startlistan. 

Resultat Cykelvasan 2022:
Här kan du hitta resultat Cykelvasan 2022. Du kan söka på aktuellt lopp (jag kör "Cykelvasan 90 (tävling)"), sedan välja kön och därefter vilken depå du vill se resultat ifrån eller om du vill se tiderna vid målet. Du kan också följa åkare via Vasaloppets app, mer info om hur man följer åkare finns här.

Favoriter: 
I damklassen så är Jennie Stenerhag, Hildegunn Ghertrud Hovdenak och nykorade svenska mästarinnan Nellie Larsson är nog huvudkandidaterna tillsammans med årets stjärnskott Terese Andersson. Bakom dessa finns Tilda Hylén, Sandra Salinger, Ebba Granqvist och många andra. 
Om det är svårt i damklassen så är det kanske ännu svårare att hitta en segrare i herrklassen. Av topp-10 i fjol så är hela åtta av dessa med på startlinjen imorgon. Norrmannen Kristian Klevgård vann i fjol men Emil Lindgren, Richard Larsén och Oscar Lind för Team Allebike kommer med många "hjälpryttare" för att försöka få svenskt överst på pallen i år. En att se upp med blir Ole Hem från Norge, tvåa på NM i långlopp, har en 4:e och en 8:e plats från UCI MTB Marathon Series i år och totalt fem norska mästerskapsmedaljer i samlingen. Bakom dessa så finns det ett helt koppel starka åkare och Cykelvasan brukar avgöras med att en stor grupp spurtar om segern. 

Följ loppet på SVT1/SVTPlay!
Cykelvasan sänds i år för första gången i sin helhet på SVT. Sändningen startar 07:25 på lördag morgon, damerna startar 07:30 och vi herrar startar 08:15. 

Följ loppet på Vasaloppet.TV!
Vasaloppet TV sänder från fredagen, lördagen och söndagen. Fredag startar sändningen 08:45, lördag 07:15 och på söndag startar sändningen 08:20. 

Mer info om sändningarna: https://www.vasaloppet.se/nyheter/infor-cykelvasan-2022-svt-direktsander/
 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar