Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-08-20

När man får vänner





Hej och god morgon på dig!

Fick sällskap hem av mannen i den röda jackan igår. "Om vi turas om att vara först så går det lättare och vi håller en högre fart". Så det gjorde vi. Jag hade passerat honom en kort stund tidigare men vi stannade vid rödljuset där innan bron och hann växla några ord. Vi hängde ihop i 15 kilometer till vi kom in till Falun. Det blev några fler ord längs vägen också och en något högre hastighet än vad jag annars skulle ha haft. Tidigare i veckan så passerade jag en kvinna som hängde på och hon fick runt 10 minuters draghjälp innan hon tackade för sig och svängde av. 

Jag vet att alla inte gillar när cyklister bara hänger på sådär men jag gillar det. Skulle själv hänga på om någon passerade mig så jag förstår dom. Det enkla cykelspråket och det gemensamma intresset, bara att turas om att dra så går det lättare att hålla en hög fart. 

Jodu. Veckans fjärde cykelpendling avverkades igår vilket gör att jag nästan har fått ihop en Vätternrunda i distans och nio timmar och 35 minuters cykelträning. Det känns givetvis bra av flera skäl. 


Igår avgjordes EM i MTB där regerande olympiske mästaren Tom Pidcock kammade hem en ny titel. Vinner han bara VM nu också så är han mästarnas mästare känns det som. Idag vid lunchtid kör damerna sitt europamästerskap. 

Dan Bigham satte nytt timvärldsrekord på bana också med imponerande 55,548 km. Hur kan man ens cykla så fort? I en timme. Visst, lite lättare går det på bana men ändå. 

Vueltan startade igår med lagtempo. Bra ändå att dom startade på kvällen så även jag hann med att se efter en intensiv arbetsvecka. Jumbo Visma styrde sina gubbar snabbast runt den 14 kilometer långa banan och sitter nu i förarstolen inför kommande etapper. 


Här har det regnat katter och hundar idag. Det är nog en vilodag för mig och vi ska ut på en biltur i länet för att titta på diverse och äta kanelbullar. 

Ha det gott så hörs vi imorgon igen! 
   
    
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar