Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-04-14

Lite marginaler på min sida och ett riktigt kanonlopp!

Hej och god morgon på dig!

Vi i Team SZ Ymir tog oss ju upp till division 1 efter förra säsongen av Zwift Racing League och denna säsong går jag in lite hårdare för loppen för att liksom tävlingsträna mig själv och ha något att sätta lite fokus på för att höja motivationen. Igår var det dags för andra deltävlingen och jag var supertaggad. Det gick också riktigt bra för mig, jag hade lite otur men också marginaler på min sida...

Redan efter dryga två minuter av loppet igår så varnade min dator för att batteriet höll på att ta slut. Hade satt i kontakten i väggen, men inte den andra änden i datorn... Eftersom det är en gammal dator så visste jag att jag bara hade några sekunder på mig innan den skulle lägga av. Så jag drog till med en spurt för att få upp fart genom klungan, hoppade av cykeln, fick tag i sladden och hoppade upp på cykeln igen och kunde sätta sladden i datorn. Tur att jag kört en del cyclocross så att vanan att hoppa på och av snabbt sitter där. Kollar ni denna video så ser ni mig med blågula kläder, svart hjälm och gul cykel. Man ser hur jag spurtar till, rullar och sedan börjar trampa igen för att hänga med klungan. Bedömer att det hela tog ca: 9 sekunder: https://youtu.be/KUeTPZPbzWc?t=575

Oflytet/flytet var inte slut där, för under ett avgörande skede av loppet så fick jag en 7 sekunder lång dropout. Alltså ingen kraft och en avatar som snabbt tappar fart. Om ni vill se när jag fick min dropout från ett bra läge i kampen om tredje och sista spurtpriset så finns det här: https://youtu.be/ownPB2sOHPM?t=2290

Living on the edge. Istället för att kämpa om fina spurtprispoäng i tredje spurten så fick jag kämpa för att hänga kvar i tätgruppen och lyckades med nöd och näppe bli 24:e och sista cyklist som gick med. 

Men det var inte bara otur/klantighet och marginaler på min sida under loppet. Jag körde riktigt bra också och hade ben som verkligen ville vara med och leka. Tävlingen var tre varv med spurtpris ute på varje varv och sedan en målspurt med poäng att köra om. I första spurtpriset överraskade jag mig själv genom att bli femma, var riktigt nöjd med det. 

Lyckades få till en riktigt bra spurt på andra spurtpriset och vann det på ett övertygande vis:

Så med en femteplats och en förstaplats i kombination med känslan i benen så förstod jag att jag körde om ett toppresultat. Sen kom ju den där dropouten på tredje spurtpriset så istället för välbehövliga poäng så blev det en stunds kamp för att ens hänga med täten. Lyckades dock gå med tätgruppen in till mål och fick till en bra tajming på spurten. Precis i slutet så kom en kille med riktigt hög fart och passerade oss övriga så jag blev tvåa. Sjukt nöjd med det! 
Som nya i division 1 och lyckas bli tvåa i första poängloppet kändes nästan overkligt bra. Med dom poäng vi i laget tog igår så blev vi trea i loppet och ligger nu efter två deltävlingar tvåa i totalen. Inte illa för ett gäng glada nykomlingar. Svinkul att köra med detta lag och vi är en riktigt bra grupp människor som kompletterar varandra på ett fint vis. 

Att bli tvåa och vara knappt fem hundradelar från segern kanske kan vara en smula surt. Men hade jag varit fem hundradelar långsammare så hade jag blivit femma i loppet och bara två ytterligare hundradelar sämre tid hade gett mig en sjundeplacering. Så det var ändå en riktigt bra tajming där. 

Mupparna i Canyon Coalition gjorde en grymt bra avslutning och blev tvåa igår. Det är också dom vi har att jaga i totalen nu. Vi var fyra, knappt tre sekunder efter CC som var tvåa på det inledande lagtempot så jag tror att det kommer att bli en tät och intressant kamp i vår division denna säsong. KC-Dev samlade många poäng på spurtpriserna igår och vann gårdagens tävling men gjorde ett ganska svagt lagtempo och är därför efter oss i totalen.

Totalställningen i vår division efter två omgångar:


10% EXTRA rabatt på Sirokos sortiment via denna länk: https://srko.co/henrikoijer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar