2018-03-09

Direkt från stockholmståget

Hej och god kväll!

Sitter nu på tåget på väg mot Stockholm. Har precis hackat mig igenom min djungel till inkorg, mailhanteringen har släpat lite efter och det är ju alltid skönt att få lite ordning där. Ju fler saker som inte är i ordning desto rörigare blir ju också livet, så känner jag. Men ibland är det väldigt mycket att göra på dygnets 24 timmar och då måste jag prioritera. Jobbet ska ha sitt, barnen sitt och så gillar jag ju att träna också. Så vissa saker får under perioder mer eller mindre fokus. 

Nu är det fokus på att blogga, också det en form av prioritering. Det ger mig något att skriva av mig här och den feedback jag får från er genom att jag gör det. En win-win där. 

Apropå feedback så är nog den vanligaste frågan jag får nu för tiden är vad jag kör med för något för att kunna köra på Zwift. Det jag har är mina Garmin Vector 2-pedaler, alltså effektmätare. För att min dator ska förstå vad mina pedaler registrerar för data så har jag en ANT+-sticka till datorn. Den fick jag faktiskt med pedalerna för att kunna uppdatera mjukvaran i pedalerna. Det finns sådana att köpa också för några hundralappar. Den här effektmätaren berättar alltså hur mycket jag tar i och ANT+ dongeln läser in det i datorn där jag har en Zwift-app installerad. Det tillsammans med mitt pulsband gör att jag kan tävla på Zwift och få godkända resultat. 
Jag kör med mina Garmin Vector 2-pedaler på en Monark 874E. Så nu vet ni det. För att tävla och få resultat att titta på så skaffar ni konto på www.zwift.com och sedan registrerar ni också ett konto på www.zwiftpower.com och kopplar ditt STRAVA-konto

Försöker svara på alla era frågor här i kommentarerna, missar jag någon så ställ den igen bara. 

Så här kan det se ut när jag ska hålla i ett möte på jobbet.

Full fart på jobbet hela veckan lång. Ändå bra fart och bra energi, tycker jag, så det är roligt.

Vilodag ett av två idag. Imorgon är det vilodag igen. Åker till Stockholm nu för att hänga med Linda och hennes barn i samband med att hon är där för att Skoda Cycling Team har sin första samling/presentation där. Linda sökte ju till det gänget och blev med. Så himla roligt för henne! Så imorgon blir det vila från träning igen men på söndag kväll när jag har kommit hem igen så tänker jag träna.

Har ni något tips på bra aktivitet med två barn i Stockholm city imorgon? Cykelbutiker är kanske inte så intressant för barnen...

Nu rullar jag ut från Uppsala, dags att avsluta detta. Vi hörs igen under helgen! Träna hårt och se till att njuta lite också.

2 kommentarer:

  1. Vasamuseet är ju fräckt eller nya Vikingamusseet som ligger en bit bakom Vasamuseet ute på djurgården. På samma ställe ungefär finns aquaria som inte är så stort, men rätt fräckt för barn att kolla på färgglada fiskar, rockor och så har de några hajar också.

    SvaraRadera
  2. Vi var på tekniska museet och Skansen-akvariet förra helgen. Två väldigt bra ställen för barn (och vuxna). Rekommenderas starkt.

    SvaraRadera