2018-03-13

Back on track


Hej och god morgon kära bloggläsare!

Tidig morgon här på Gamla Grycksbovägen, ska skjutsa iväg barnen i tid idag för att sedan styra mot Älvdalen för ett jobbmöte där. Fint ändå att få åka runt och se sig omkring i länet ibland. Älvdalen ligger inte direkt nästgårds och det kan tyckas onödigt att åka dit (det blir 25-30 mil i bil imorgon) när Skype och andra hjälpmedel för distansmöten finns. Men ibland är det bra med fysiska möten och dessutom kanske det blir lite fika också. Det ger även tid till att sortera tankar och intryck inför och efter mötet. Jag har ju en ny roll på min arbetsplats, så jag kan ha lite kreativt tänkande kring hur jag kan göra ett så bra jobb som möjligt där. Det är alltid kul med nya uppgifter och personlig utveckling!

Igår kväll så sysslade jag med en annan form av personlig utveckling, jag lekte Zwift-cyklist och lyckades bli trea av 99 startande. Inte så illa pinkat faktiskt. Hade en betydligt bättre känsla i benen än vad jag hade i förrgår. Tror att jag hade en del vätska i kroppen som jag igår blev av med och benen var mycket piggare där på kvällen.
Jag bestämde mig för att köra Zwift med ungefär 7 minuter kvar till start, med knappt 2 minuter kvar så hoppade jag på cykeln och började trampa. Starten gick och den stora klungan stack iväg. Jag försökte då och då vara med uppe för att bidra med farthållning för att gallra bort cyklister, jag gillar ju små grupper. Testade att gå i utbrytning några gånger också, men det är svårt i en stor grupp på en platt bana. Ska kanske sägas att jag körde WBR 3 laps flat. Alltså tre platta varv och totalt blev det 30 kilometer. Ute på andra varvet så tände jag grillen lite mer seriöst och fältet filtrerades ner till ca: 15-20 man. När vi gick ut på sista varvet så gasade jag igen och vi blev nu ca: 10 man istället. Mycket smidigare grupp då. Planen blev att sätta in en attack i motlutet med ca: 1½ km kvar till mål och försöka vinna solo. Med 1.6 km kvar till mål så gjorde jag min attack, men den var kanske på ett ställe där alla förväntade sig en attack, för jag fick snabbt sällskap av nästan alla andra. Totalt så blev vi nu sju man och jag hade kokta ben. Lastade på det jag hade i viktväg på testcykeln och laddade för en andra spurt. Iväg med watten och i mål som trea. Rätt bra känsla ändå!

Racet bjöd på 40 minuter och 41 sekunders tävlingstid, 317 snittwatt och 162 i snittpuls.
Så här blev resultatet för topp-15 av dom som inte blev diskade (6:an, 7:an och 10:an i loppet blev diskade för att dom körde utan pulsmätning).
Vill ni grotta ner er i träningsdata så finns det här: https://connect.garmin.com/modern/activity/2551741386

Efter loppet så åt jag ett kokt ägg och drack en kopp te. Funkade skitbra för att somna lättare efter ett hårt pass.

Om ni vill så kan vi köra en liten frågestund i samband med detta inlägg på min Facebook-sida, klicka här och ställ din fråga där (eller bland kommentarerna till detta inlägg) så svarar jag på dom i kväll. Frågor kring cykling tänker jag mig och jag tycker vi kan ha Zwift som tema, där finns det många frågor har jag märkt.

2 kommentarer:

  1. Hej Henrik, hur gick det med ditt Zada-approval? Vad för typ av material behövde du skicka in till Zwift?

    SvaraRadera
  2. Tjena. Du måste ju inse det faktum att du måste berätta för oss läsare vad du har fått för ny tjänst på jobbet. :) nä jag är inte nyfiken, jag vill bara veta. :)

    SvaraRadera