2018-03-04

En härlig skånehelg

Hej och god kväll!

Sitter nu på tåget igen, beräknas vara i Borlänge vid 23:59 och då ska jag gå till jobbet, ta bilen och köra hem sista biten. Det hade ju helt ärligt kanske varit ett smidigare alternativ att bara sova på jobbet så är jag på plats när jag vaknar.. Sparar ju en del sömntid på det också. Har för övrigt ett byte i Mjölby på 21 minuter, men det brukar gå bra när jag åker tåg så jag är inte orolig. Frågan är väl snarare om jag hinner med klassiska promenaden till ICA?!

Lokföraren på detta tåg har humor och är från Skåne:
"Nu ska ni få en sista chans att stanna i Skåne, om ni vill hoppa av och stanna kvar så kommer vi till Hässleholm om några minuter.."

Linda och jag började annars dagen med Vasaloppsfrukost framför TV-sändningen. Alltid lika härligt att följa det där loppet mellan Sälen och Mora. Varje år så tänker jag också att "nästa år, då jävlar". Nu är det nog dags att göra ett tredje Vasalopp, så påminn mig gärna om detta. Det var riktigt kul att se Falutjejen Lina Korsgren vinna, även om hon nu bor i Åre. Spännande utveckling i damklassen. I herklassen var det också spännande med en låååång utbrytning från startbacken och sju mil framåt av en duo. Sedan en ny stark utbrytning med cirka två mil kvar. Trodde det skulle bli en gäsp-tävling med tanke på snöfallet, men så blev det ju inte.

Då jag ville få ihop lite träning idag så kollade jag Zwift-kalendern för att se om det fanns något att köra. Benen är så slitna så jag ville ha något som sporrade och gav motivation att kämpa, hade jag kört vanliga intervaller så hade jag nog brutit ihop. Tyvärr var väl inte tävlingsutbudet jättefett där på förmiddagen så det stod mellan ett som var 68 km (lite för långt), ett som var 15 km (för kort) och ett som var 106 km (alldeles för långt). Då det som var 68 km också gick bäst i tid så anmälde jag mig till det och då var det bara 13 minuter kvar. Det mesta var dock redan framme, så det var i princip bara att hoppa i cykelkostymen, fylla cykelflaskan och starta fläkten.
Banan var samma som på SM, så den visste jag hur den var. Tre varv och en lång backe. Jag tog starten och försökte vara med och gallra lite i början. Efter första varvet så var vi nere på nio cyklister. Jag gjorde någon mer fruktlös attack innan vi kom in i backen för andra gången. Där fick jag ge mig. Saknade pang och pannben och släppte gruppen. Benen rostade.
Trampade ur en stund och gav upp efter dryga timmen på pulsklockan. Ändå ett bra pass!
Tillfälligt avhängd i svenskt sällskap, P. Johansson sydde dock ihop det där snyggt.

Vi kollade sedan klart på Vasaloppet, käkade en mellis och mådde gott.

När täten i Vasaloppet äntligen hade gått i mål så tog vi oss ut för en promenad till Bjerreds Saltsjöbad. Inte för att bada, men för att äta något. Det var dock andra som badade och jag försökte fånga det på bild:
Ser ni där vid slutet av stegen? En naken man på väg ner i det iskalla vattnet. Alltså isen låg nästan ända ut till kallbadet, så det var verkligen iskallt. Minus ett och skånsk blåst på det... Nä, då hade jag hellre gjort som mannen som stirrar på oss. Suttit i bastun.

Det blev en smarrig räkmacka, så för andra dagen i rad blev det räkor. Älskar räkor!

Med sina 574 meter är Långa bryggan Skånes svar på Långbryggan i Rättvik. Den skånska varianten är dock något kortare än Dalarnas 628 meter långa brygga.


Ja, nu lämnar jag Skåne för denna gång (är redan i Småland...) med påfyllt energikonto och laddad för en ny vecka i Dalarna (även om den avslutas i Stockholm). Dom slitna benen ska få en välförtjänt vilodag imorgon och sedan hoppas jag att dom är tillbaka i matchen igen på tisdag. Har faktiskt tränat sex dagar i rad när jag tittar tillbaka i kalendern, så det är inte så konstigt att dom är grisiga nu. Det har ju inte varit några lugna pass heller...

Tack och hej för denna gång, lämna gärna en kommentar. Vad gillade du med inlägget, vad vill du läsa mer av? Åker du tåg just nu och är räkor något för dig? Vi hörs igen imorgon!

1 kommentar:

  1. Gillar din positiva syn och hur du tar dig an träning och vardag, energiskt.
    Det inspirerar så fortsätt på det viset👍😊

    SvaraRadera