Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-10-19

Le Peloton i mörker och kyla

Hej och god förmiddag!

Torsdag betyder för min del tre saker: Le Peloton, pannkaka och ridning. I morse var det uppstigning någon minut efter fem och start på Le Peloton klockan sex, alltid skönt att slippa sova bort dagarna. Vi blev ett gäng på tolv cyklister som tillsammans skulle kämpa mot kylan och varandra. Termometern visade på minusgrader i morse, bara -0.6 hemma hos mig, men andra runt om i byn hade det kallare.

Jag noterade årslägsta i kroppsvikt på morgonen, hällde i mig en Nocco och tog ett par mackor. Monterade mina nya lampor och hoppade i vintercykelkläderna. Idag körde jag vinterskoöverdragen och lobsterhandskarna från GripGrab, skönt att slippa frysa på träningen. Allt småfippel tog i vanlig längre tid än jag räknat med så jag fick trycka på lite till samlingsplatsen, alla var dock där och vi rullade iväg gemensamt.

Som vanligt på Le Peloton så är det tre fartsträckor och idag var det ganska många som var jämnstarka runt mig vilket givetvis är extra kul för det går lite extra fort då. Jag lyckades hänga med i tät hela tiden även om det var på gränsen ett par gånger. Jag tror vi var tre tillsammans på första fartsträckan med övriga hack i häl. Andra fartsträckan har dels en backe i början men den avslutar också uppför. Det blev Team Canyon vs. Team Fatbike efter första backen och vi höll ihop till avslutningsbacken. Där försökte jag få en lucka och blev också av med Team Fatbike, Jonas Djurback som var andra delen av Team Canyon kunde dock med lätthet passera mig på slutet då jag bränt allt krut. På tredje så kände jag av maxningen från den andra fartsträckan och löparvaderna från gårdagens tusingar styvnade till. Det var faktiskt ett jäkla slit, men den fartsträckan är också i princip platt så det är lite lättare att gå med. Fyra stycken var vi som hängde ihop in till Falun igen.

De flesta stannade på Konditori Focus för fika, jag körde dock vidare hemåt för att ta mig till jobbet istället. Det är ju också kul...


Jonas Pettersson fick med sig lite bilder där jag fastnade också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar