Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-10-22

5 km test löpning


Hej och god söndagskväll!

Här har vi fortsatt på den inslagna vägen med sjuka döttrar och lite halvknackig sömn. Vi har städat lite här hemma och fortsatt med det jobbet. Vi har väl också ätit mat, kollat lite på cyclocross-världscupen och bestämt oss för att springa ett 5 kilometer långt test på Lugnets löparbana.

Min förhoppning var att fixa det under 20 minuter med lite marginal, för att kunna fixa milen på under 40 innan månaden är slut (inte långt kvar på den nu...). Gärna typ 20-30 sekunder eller så, för att ha lite marginal till den dubbla distansen senare. Ni vet säkert mycket mer än mig om hur mycket snabbare en löparbana är jämfört med asfalt, men löpningen i kväll gick ju mycket bra.
Tyckte att jag gick ut kontrollerat men det är ju alltid pigga ben i början, andra kilometern så hade jag tappat några sekunder på mitt tempo så jag försökte skärpa mig lite, med två kilometer kvar så började jag plåga mig lite mer och sista kilometern är ju sista kilometern. Då ska skiten ur bara.

Kan för övrigt konstatera att löparbanan på Lugnet inte är 400 meter.

Kilometertiderna blev följande:
3:43.8
3:49.3
3:47.6
3:44.3
3:41.7
Totalt så blev tiden alltså: 18:46.7!

Det känns ju som om jag fixar en mil på under 40 om jag springer den milen på löparbana i alla fall. Kanske klarar jag också den under 37 på löparbana, då krävs ett snitt på 3.42 och det var ju inte jättelångt borta idag. Även om det givetvis också kräver att jag springer lite snabbare och dubbelt så långt...

Ja, nä. Det här var ändå ett bra besked, nu känner jag ju ändå att det går åt rätt håll igen. Framåt framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar