2015-12-10

Senaste nytt

Hej Cykelvänner!

Nu är jag feberfri. Har faktiskt varit det i 1½ dygn nu så man kunde kanske tro att jag skulle sitta på testcykeln just i detta nu. Men, när febern försvann så kom hostan istället. Så jag hostar, snorar och har ont i halsen istället. Ebbah, som också hade feber och halsont, blev av med febern för ett par dagar sedan hon också men hon slapp hosta.
Nåväl, det känns ju i alla fall som om det går åt rätt håll och helt omöjligt är det inte att jag tränar i helgen. Vill helst vara frisk imorgon då för att vara på den säkra sidan. Man ska ju inte träna när man är sjuk, som ni alla vet.

Frida och jag har varit på stan två dagar i rad nu. Jag är ju annars där fruktansvärt sällan, men igår fyllde min fru Ronya "24" år (borde hon inte bli äldre snart?) så jag har varit där för att köpa blommor, presenter och fika. Vi tog bussen ner, Frida och jag. Faktiskt mycket skönare än att åka bil även om man givetvis måste anpassa tiderna efter när bussarna går. Men att slippa fälla ihop och packa in vagnen för att sedan packa ur den och fälla upp den. I och ur med Frida i bilstolen, slippa köra, slippa leta efter en "bra" parkeringsplats och sedan betala för att stå där. Nä, Frida älskar att åka buss och jag tycker det är skönt också.

Idag har jag skruvat ner värmen i huset också. Det går ju inte bara att säga att man cyklar och sedan tro att man är någon miljöhjälte. Klimatutvecklingen känns väldigt oroande och vi vill att politikerna ska göra något åt saken. Visst borde politikerna göra mycket mer, men nog finns det lite att slipa på här hemma också...
Cyklisten Marcus Johansson länkade till detta klimatpåverkan-test och där kan man testa sin miljöpåverkan. Jag kom upp i 7.8 ton CO2e per år. Snittet i Sverige ligger på 8, snittet i världen ligger på 6 och för en hållbar utveckling så lär vi ner på 0,7-1.5.
Bara genom att åka så mycket bil som jag gör bidrar jag med över 4 ton CO2e per år, så där kan jag göra mycket genom att ändra mina vanor.

-----

Såg att MTB-cyklisterna Matthias Wengelin och Fredrik Edin ska ut på nya äventyr och lämnar sina respektive klubbar/lag. Fredrik Edin har tävlat för Cykloteket Racing Team och ska nu köra för Norka gänget Sepura Toyota Racing with Birk. Fredrik blev tvåa i Långloppscupen 2015 och var till stor hjälp för Lars Bleckur som vann cupen. Att Fredrik nu lämnar Cykloteket gör att det blir ett stort hål att fylla för laget.
Matthias har aviserat att han lämnar Specialized Conceptsore - Cykelspecialisten, men har inte gått ut med något ny lagtillhörighet.
En annan som bytt team är Jesper Andersson som lämnar Team TCM Sweden och ska nu köra egensponsrat via Cykelhuset och BMC. Mindre fokus på långlopp framöver och istället mer fokus på XCO och Enduro.

-----

Cykelförbundets sju grenar drivs och utvecklas av grengrupper som ansvarar för sin gren. Nu söker man någon som vill vara grengruppansvarig för landsväg. Läs mer om det här: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Tillbakatillstartsidan/Nyheter/NyheterfranSCF/Visokerengrengruppsansvarigforlandsvag/

Vill du bli ungdomsledare, tränare, tävlingsledare eller kommissarie så erbjuder nu SCF nya utbildningstillfällen, läs mer här: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Tillbakatillstartsidan/Nyheter/NyheterfranSCF/Nyakurstillfallen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar