2015-12-31

100 km nattcykling

Hoj!

Stämplade in i cykelrummet klockan 02:08 i natt efter ett riktigt bra pass. Vet inte om det var värmen (bara -3 denna gång) eller om jag kommit igång lite bättre nu, för det kändes då mycket bättre än dom tre andra Festive500-rundorna. Kul när det går åt rätt håll.

Det började annars lite stökigt då dragkedjan på den långärmade cykeltröjan gick upp efter en kvarts cykling. Lyckades öppna och sedan stänga den en gång bara för att känna hur den gick upp en gång till en kort stund senare. Lite trist att köra vinterdistans med öppen tröja och jag hade ingen lust att åka hem för att byta. Har dock lärt mig att om man nyper åt den där delen längst ner på dragskon så brukar man kunna få dragkedjan att sitta ihop igen. Så jag bet lite på dragskon och sedan så höll tröjan ihop resten av passet i alla fall.

Insåg också ganska tidigt under passet att jag bara ätit en gång sedan den sena frukosten och det var lunchen vid tre på eftermiddagen. Kämpigt när det börjar kurra i magen efter femtio minuters cyklande och man ska vara ute i över fyra timmar.
Istället för att hålla på drickandet så drack jag varje halvtimme och efter två och en halv timme så åt jag min Powerbar. Räknade ner varje minut sista timmen till den där energikakan... Överlevde väldigt bra på det och det är ju tur att det finns lite energi lagrat i kroppen också vid sådana här tillfällen.

Nu har jag "bara" 73 kilometer kvar att stöka undan idag, vi får se om och när det blir. Vore ju trist att snubbla på mållinjen.

1 kommentar:

  1. Inte roligt när kläder inte funkar. Nu är det bara spurten kvar:-) kör hårt ;-)

    SvaraRadera