2015-12-04

Kompiskampen: Fail x2

Godmorgon cykelvänner!

Igår skulle jag ju köra Kompiskampen. Något som jag också försökte. Två gånger. 

Förra gången jag körde Kompiskampen så landade jag på 338.4 Monark-watt och för mig är det en självklarhet att jag ska höja mig. Jag gjorde ju det varje månad förra vintern... Nåväl, igår försökte jag mig på att köra på 347.8 watt vid lunchtid, vilket skulle ha blivit min näst bästa 20:a någonsin. Om jag hade genomfört den.
Hade dock en rätt dålig känsla från start och efter fyra minuter var jag ungefär så stum som jag hade förväntat mig att vara efter ungefär tolv minuter. Benen var liksom tjocka stockar. Från start.
Med en dalande effektkurva så gav jag upp efter 10:07. 

Skam den som ger sig!
Kvällen kom, jag var på ridning med Ebbah, kom hem. Hängde lite med barnen, nattade tre av dom och begav mig ner i källaren igen. Nu jävlar! 
Ronya sa innan jag gick ner att om jag inte orkade i 20 minuter mitt på dagen så lär jag väl inte orka 20 minuter sent på kvällen heller. Trött lär ju inte bli piggare ju längre in på dygnet vi kommer... Innerst inne så visste jag ju att hon säkert hade rätt, men rätt inställning och några färre watt på mätaren skulle säkert göra susen. Gick denna gång in för att fixa 344.1 watt, men som ni redan fattat av rubriken så gick inte det här heller. Kämpade dock i 10:36 denna gång, så lite närmre målet kom jag allt. 

Alltså. Jag är kanske bara lika bra på 20 minuter all-in som jag var för en månad sedan. Vid nästa försök så går jag ut och försöker tangera 338.4 watt och om jag skulle råka känna mig pigg på andra halvan av tjugan så får jag väl försöka öka lite då istället. När jag körde förra gången så kände jag mig rätt sprängd efter en tredjedel och fick kriga rejält för att ta mig igenom. Så det var verkligen all-in den gången. Kanske gjorde jag en superprestation då med fräscha ben efter lugna oktober?

Ah, det är ju aldrig kul att inte briljera men jag får väl lov att inse att det här bara är sanningen. Jag kan ju alltid trösta mig med att jag den 26:e november förra året lyckades fixa 291.4 watt, så jag är i alla fall på en helt annan nivå nu.

Jag var i alla fall lätt (vilket ju faktiskt kan vara en del av problemet)! 

4 kommentarer:

 1. Såg att du ska vara med i tidningen svenska cycling plus den 14 januari :-) ska blir intressant :-)

  SvaraRadera
 2. 4.9w/kg, not bad at all. Keep the good work up !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade kanske kunnat fixa 5 om jag bara orkade ta i lite... :)

   Radera