Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-12-02

Lucka 2

Henriks kalender med cykeltips, lucka 2:

- Undvik solen.
Precis som gårdagens lucka, så passar väl den här bäst inför tävlingar. Solen gör dig trött, slö och bränner huden. Inget du behöver när du vill prestera. Så på tävlingsdagen gör du bäst i att hålla dig i skuggan, likaså dagen inför tävling.
Ni kanske tror att jag tagit det här tipset på lite för stort allvar, men jag är så här vit för att jag saknar pigment. Älskar ju faktiskt solen, även om jag inte är någon som har tålamod att sola. Dels är det ju bortkastat eftersom jag ändå inte blir brun och dels är det ju så himla tråkigt.

-----

I förrgår så blev en cyklist påkörd här utanför. Jag var på innebandy-möte då, så jag missade allt men det var tydligen någon som visste vem jag var som blev påkörd. Det var inte direkt utanför huset, men kanske 200 meter norrut. Tydligen så var Jens Westergren där också (på väg hem från jobbet kanske?) så Jens hade kommit hit med cyklistens cykel. Bilisten som körde på cyklisten körde iväg med cyklisten.
Innan jag hade hunnit hem från mötet så hade cyklisten också hämtat sin cykel.

Knappt 200 meter söder om vårt hus så blir det 70-sträcka, så cyklisten blev påkörd på en 70-sträcka och det hade ju kunnat sluta riktigt illa det. Jag har tänkt på att det är 70 här rätt länge nu. Lär försöka göra något åt det. Vi har ändå hus på bägge sidor av vägen på ett avsnitt och dessutom så har vi en cykelbana som börjar/slutar utanför grannens fastighet. Cyklister som kommer norrifrån ska alltså korsa 70-sträckan utan att det finns någon åtgärd för att det ska kunna ske säkert.
Nu är det väl bara att titta sig för innan man korsar vägen, men ändå. Jag tycker att 40-sträckan ska gå hela vägen förbi här till det inte längre är hus på bägge sidor. Då får också cykelbanans start/slut vara på en 40-sträcka istället för där bilister kör (minst) 70 km/h.
Ja, jag lär försöka få till en ändring på detta nu.

-----

Bra start på dagen, havregrynsgröt, vörtbröd och en eld.

Idag kom första snön. I alla fall första snön som jag såg. Det har ju tydligen blivit vitt i andra delar av Falun förut och när jag körde distans i helgen så kom det snöblandat. Men idag var det till en början bara snö och det blev vitt på marken.
Det hela övergick så småningom i snöblandat och till slut regn. Allt är nog grått och trist imorgon igen.

Vi har handlat också. Filip hade hockeyträning idag och då Ronya jobbar så hade jag de två småtjejerna med mig. Vi hade ingen större lust att stå i snöblandat regn och frysa vid en hockeyplan i Karlsbyheden så vi körde 12 km till närmsta mataffär och handlade lite istället. Från att vi åkte hemifrån till att vi kom hem igen så tog det 2½ timme för en timmes hockeyträning. Heja roligt!

-----

Idag hade jag ju planerat fyra timmars cykling men av familjetekniska skäl så gick det inte. Kunde ju välja att köra testcykel och lite intervaller istället men har bestämt mig för att vila idag. Kör därför kompiskampen imorgon, det vill ni inte missa!
Vi hörs imorgon då, okej?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar