Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-11-06

Wednesday Worlds

Konstig känsla det där med att ha tränat klart redan innan sex på kvällen, men riktigt skönt! Ska nog passa på att sova lite i natt istället för att träna, limma däck eller ANNAT. Eftersom jag hoppas kunna köra CXSM så ville jag förbereda mig lite genom att köra riktig CX-träning. Och oj så jag behövde det. Tydligen så tappar man en del kurvteknik på ett års frånvaro från snabbcykling med cross!? Förhoppningsvis så kommer det tillbaka ganska så snabbt om jag bara köra några fler pass med fart i kurvor. Sedan var det kanske inte helt optimalt att inleda säsongen med dålig kurvteknik i mörker.
I första heatet blev jag trea bakom Emil Lindgren och Fredrik Ericsson, till andra heatet så var plötsligt Martin Eriksson, Lars Bleckur och Jens Westergren med och de ställde givetvis av mig. Blev alltså sexa i resterande tre heat. Emil och Martin var snabbast idag, bakom denna duo var det kamp mellan övriga tre och i ingenmansland satt jag. Strax bakom mig hade jag ett helt koppel ungtuppar samt Jenny Rissveds och Emma Stenberg. Bra klass på träningen!

Lite snack och slangbyte mellan två heat

Foto: Emma Stenberg
En kul grej med den här branta backen är att vi inte körde den på uppvärmningen utan jag kastades ner där i första heatet. Den är vid den nybyggda hästskon på Lugnet. Fredrik Ericsson missade uppvärmningsvarvet och kom in lagom till första heatet, när vi så tävlar så har han täten och svänger plötsligt ner här (de gjorde tydligen det på träningen i lördags), Emil Lindgren följer efter och då rattar jag också ner. Riktigt brant men det var ju bara att hänga på. I sista heatet så vände vi på varvet och fick en skön backe att springa i.

Vi körde alltså fyra heat, tre varv per heat och en tid på 11-12 minuter per heat.
Nere i gröten med röda streck så körde vi ett par hårnålskurvor och snitthastigheten på heaten var ca: 22 km/h

Här nere kan ni se alla detaljer, som till exempel att snittpulserna blev 171, 174, 169 och 168.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar