Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-29

Live stream Superprestige Gieten + nya regler i CX?


Sändningen startar 14:30 och loppet 15.00, men ni kan klicka i bilden redan nu och se loppets reklam/trailer. Magnus Darvell hoppas på start och Mattias Nilsson tävlar i U23-klassen.

I samband med gårdagens världscup presenterade Peter Van den Abeele från UCI några förslag på nya regler. Inget som är bestämt än alltså, utan bara förslag. Och dessa förslag är:
1. Göra större utrymme mellan världscupen i MTB och världscupen i CX, detta för att cyklisterna skall kunna ta en vila mellan säsongerna.
2. Man vill uppmuntra tävlingsarrangörer av internationella tävlingar att inte bara arrangera herrtävlingar utan att också damerna ska ha tävling på samma plats och dag.
3. Rankingen nollställs i dagsläget efter varje säsong så alla startar med noll poäng i september. Det innebär att om en cyklist missar de inledande tävlingarna så hamnar man långt efter i ranking och får därmed en mycket sämre startposition. Förlaget är nu att göra likt tennisen, att man behåller sina poäng i ett års tid.
4. Eventuellt kommer man igen att tillåta tillverkade sandfållor. I år har man bara tillåtit naturlig sand, som stränder, men inte onaturliga sandhinder. Men då måste det till tydliga regler för sandfållorna för att de ska hålla bra kvalité och hög säkerhet.
5. Man funderar också på att sänka kraven vid plankhinder. Som det är nu får man ha ett plankhinder på en tävlingsbana. Det hindret ska bestå av två 40 cm höga plank som står med fyra meters mellanrum. Tanken är att ändra från 40 till max 40 som gräns för hur höga plankhindren får vara. Detta för att ge tekniskt skickliga åkare större möjlighet att kunna hoppa med cykeln över hindren.
6. Den sista punkten har med prispengar i världscupen att göra, inte så intressant för er kanske. Om ni ändå tycker att det verkar intressant så kan ni läsa allt om planerna på dessa nya regler här: Cyclingnews

1 kommentar:

  1. Tjena, vilken bild skall man klicka på för att underhållningen skall börja?
    //P

    SvaraRadera