Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-23

Vörtcravings


Blev lite sugen på vörtbröd så här efter maten. I butiken fanns bara skivat vörtbröd, skivat bröd är ju skit. Det vet ni väl allihopa? Men vad göra, vi måste ju ha vörtbröd hemma. Så nu får jag se till att äta upp allt bröd snabbt, så vi kan köpa nytt.
Vörtbröd är kanske det bästa med hela julen.

8 kommentarer:

  1. Ja de har du nog faktiskt rätt i. Jag blev grymt sugen på vörtbröd nu ju...

    Vilket är det optimala pålägget på vörtbröd då? Ost ger en fin smakupplevelse tillsammans med vörtkryddorna och russinen. I juletid är det gott med en skiva julskinka och senap på. Vad har du för favoriter?

    SvaraRadera
  2. Baka eget för tusan! Blir så mycket godare och man väljer själv när skivorna skall uppstå. Dessutom hur många russin det skall vara. Dräller av bra recept på webben. Du har ju lätt tiden, student där! :-)

    SvaraRadera
  3. Min favvokombo är juledamer, rödbetssallad och köttbullar. En hel måltid. Weltklasse.

    SvaraRadera
  4. Åh, hoppas det finns att köpa när jag handlar imorrn. Utan vörtbröd, ingen jul. Julskinka är det ultimata pålägget, men nu innan borde rökt bog vara gott på med.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också att ost ger bra balans. Mot jul blir det givetvis något bröd med skinka på. Inte för att det nödvändigtvis smakar bättre, utan för att variera några veckors enformig kost. Givetvis smyger jag ner några ost-vörtar också under julhelgen. Baka eget låter lite riskabelt. Tänk om jag misslyckas och istället står helt utan bröd en fredagkväll?

    SvaraRadera
  6. Hmmm är det bara jag som inte alls fattar vad Vörtbröd är? Kanske för att det är svårt för mig att uttala rätt? Vöttbjöd...
    Minns inte ens om jag smakat det någon gång

    SvaraRadera
  7. Oscar: Öijer bjuder dig, om han inte gör det gör jag det om du kommer hit. :)

    SvaraRadera
  8. Baka eget blir bara riskabelt om man ser det som något som utesluter köpevört. Då är man fel ute. Köpevört och hembakt är fina komplement till varandra. Två köpes i frysen så törs du satsa på eget utan att riskera fredagsmyset...ta steget, du kommer inte att ångra dig! Smakar det egna räv kan du ju bjuda en kompis som aldrig smakat vörtbröd på det....

    SvaraRadera