Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-30

Kilometertest #3

Hade tänkt träna när barnen var på dagis, runt halv tio i morse alltså. Men jag var så grymt trött att jag knappt orkade läsa bloggar, då förstår ni kanske hur trött jag var. Istället blev det träning runt halv tio i kväll. Råkade tyvärr somna när jag skulle söva småbarnen, blev lite seg av det tror jag.
Hur som helst, jag ville ta vara på denna varma dag då det ska bli minusgrader redan imorgon. Till skillnad mot tidigare kilometertest så joggade jag till Lugnet idag, vet inte om det var till någon för eller nackdel. Tidigare har jag cyklat upp och sedan värmt löpmusklerna i 600 meter. +3 grader och regn men inte mycket till vind var de yttre förutsättningarna.

Hade förväntat mig mer mörker, men bandyplanens ljus lyste upp målrakan ganska bra faktiskt.
Nog snackat, ni vill ju veta tiden. Som vanligt delar jag upp mina lopp i 200 meter långa delmål med mellantid för varje tvåhundring.
36,6 (150 snittpuls, startade med 118)
38,6 (168 snittpuls)
39,8 (188 snittpuls)
39,8 (190 snittpuls)
38,6 (190 snittpuls)
Totalt:
3,13,4
snittpuls: 180
maxpuls: 191 (maxpuls cyklandes är 195)

Ni som kan mina kilometertest vet att jag i och med detta tangerade mitt personbästa på tiondelen. Och detta under ganska dåliga förutsättningar, om jag får klaga lite.
För att läsa om alla mina kilometertest så klickar ni här.
Imorgon skall det vara någon minusgrad vilket säkert innebär att löpbanan som idag var blöt då är skridskobana. Om den inte är hal gör jag ett försök på en 3000-tid. Något som många verkar önska. Det ska bli intressant, om jag genomför försöket, att se hur mycket långsammare jag är per kilometer. Ni som kan löpning, ungefär hur mycket långsammare kilometertid har man när distansen går från en till tre kilometer? Kan jag klara 3.30/km? Klarar jag till och med 3.20, eller är det för mycket att hoppas på?

4 kommentarer:

  1. Snyggt!
    Men, för att bedöma hur fort du kan springa 3000m på, jämfört med detta, kan det vara lite intressant att veta hur det kändes för dig idag. Jag är imponerad av att du vill lubba fort i morgon igen.

    SvaraRadera
  2. Jag kände mig bränd i benen. Orkar ju knappt gå efter mina km-test. Och av erfarenhet från cykel så vet jag att jag kan vara rätt snabb i 3-4 minuter, men inte i 10...

    SvaraRadera
  3. Jag passerade 1Km i gubbarnas 1500m lopp på 2:34 (3:53/1500m i mål)

    Din tid räcker nästan till en 4:e plats i gruppen flickor 12

    SvaraRadera
  4. King! Och jag som inte ens kan springa.

    SvaraRadera