Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-06-19

Bilder Solleröloppet


Utbrytarna är i Skeer och hämtar dricka.


Klungan som jagade, Cykelcity körde stenhårt på sina diskhandskar. Verkar inte ha fungerat så bra idag. Och ärligt talat, diskhandskar?


Lite längre ner i klungan.


Här kom jag, tyckte det började bli lite varmt i den där plastvästen. Så det var dags att, på ett stilfullt sätt, avlägsna den.


Andra varvet i Skeer, här har Robban Österling anslutit till utbrytarna, tror jag. Dagen till ära iförd eleganta, rosa, diskhandskar.


Thats hot.
Sjukvårdaren på plats tvättade lite och tejpade rätt många tejpbitar. Men på eftermiddagen såg jag att det hade blödit en hel del från såren. Så vi åkte till akuten för att se över det och kanske få bort oljan.. Nyss hemkommen därifrån. Tips för er som får asfalt eller olja i sår och vill få bort det. Eller bara få bort det utan sår. Olja löser olja. Så sköterskan tvättade rent med olivolja. Sedan kom hon in med stora yesflaskan och en tvättsvamp. Tydligen är det också bra. Så hon gnuggade rent ganska bra. Läkaren plockade lite med pincett och tvättade också han med tvättsvamp. Sedan fick jag sex stygn och en stelkrampsspruta.
Härligt. Har bara haft lite ont en kort stund i de där såren. Det är värre på högersidan där jag landade.

Ber om ursäkt för att jag var så kass idag. Jävla sänke. Kunde inte riktigt ta i kändes det som. Eller jag försökte ju men tyckte inte att jag kom någonstans när jag tog i. Hade det ganska tufft i de flesta av storbackarna. Fick också ge mig efter sju av åtta backar på Orsa-varvet. Snacka om irriterad jag var. Har man tagit sig över sju, så borde man fan klara den åttonde. Blev avhängd av klunga och karavan innan vi skulle utför. Gav upp mentalt både en och två gånger. Men tack vare ett mirakel, och lite hjälp av en Chrysler Voyager, lyckades jag, tvärstum, att ansluta igen efter en jakt. Tack till chauffören av den bilen! Var då rätt krispig och farten i klungan ökade ganska snabbt när vi skulle ifrån Orsa. Stum som jag var fick jag ge mig och släppa klungan, såg att några andra hade problem också. Så det gick kanske fort.
Påpassligt nog så stod min mor och hennes sambo längs vägen några kilometer efter att jag släppt. Så jag fick åka bil in till ön igen.

Michael Stevenson som vann idag, slog till med tävlingens första vurpa hörde jag. Under första kilometern eller så, hade han tydligen fixat något vid framhjulet (bromsen? hastighetssensor?), fastnat och gått över styret. Men det gick ju att vinna trots vurpa. Stark den där killen.

Nu är det nästan sovläge, eller vad säger ni?

1 kommentar:

  1. Ouch! Finns det inte enklare sätt att färga strumporna röda? ;)

    Skämt och sido, hoppas det läker bra!

    SvaraRadera