Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-06-30

Filmtips

Har kollat på dokumentären om skidstjärnan Jon Olssons liv idag. Om ni någonsin undrar hur svenska elitcyklister har det så kan ni kolla den dokumentären. Det är ju ett hårt liv vi lever, med fotograferingar, kontraktskrivande och att designa nästa års prylar. Så ibland är det ju skönt att packa in utrustningen i sin lilla sportbil, åka iväg och bara träna lite ensam ett tag.

Det var ju ett jävla liv på internet när Vacchi och Adamsson gick ut med att de skulle ha en sida på nätet, där de genom videoklipp skulle fördjupa sig lite inom cykel. Många verkade älska idén. Ni har väl inte missat att sidan fått ett utseende och att Robban lagt in några kortare klipp?

Efter att jag såg Jon Olssons dokumentär blev jag väldigt sugen på att göra MTB-film. Insåg dock att det blir väldigt svårt att få det att verka fränt. Det är ju inte direkt så många stora hopp och trix i crosscountry. En kille som nöter upp längs en liftgata blir ju inte så actionladdat direkt.
Men långlopp borde man ju kunna göra vettiga TV-sändningar av. När skall det ske? Har ni några bra tips om filmer eller filmklipp med crosscountry-cykling?

3 kommentarer:

  1. Off Road To Athens finns ju alltid, en bra film tycker jag. Pratades om en uppföljare men aldrig sett något om de. Annars vet jag inte riktigt, hade varit kul med lite fler filmer. Tycker jag som en gång stått och kollat på en som tränade i liftrännan. :D

    SvaraRadera
  2. Det går väl alltid att få det att verka häftigt. Filma mycket och klipp ihop blandade sekvenser från både liftgator och utförsåkning.
    Vi som tycker att MTB är häftigt förstår ju tjusningen med uppförsåkningen och de som inte riktigt har förstått det kanske får upp ögonen.

    SvaraRadera
  3. annat var det förr nä tomac o co hade dubbelhopp på xc banorna...

    SvaraRadera