2009-06-22

Så fel det kan bli..

Det är svårt det här med att rapportera från cykeltävlingar, som man inte själv sett. Nyhetssidorna gör ett tappert försök, men det blir inte alltid rätt. Jag skulle ju själv gärna ha en cykelnyhetssida men förstår att det inte kan vara lätt när man förväntas skriva om alla tävlingar. Helst inom en timme efter avslutat lopp. Detta är en av anledningarna till att jag inte dragit igång en sådan sida.
Hur som helst. Velo.se gör gärna nyheter efter resultatlistan. Alltså skriver kort om vem som vann och med hur mycket före den som blev tvåa. Inte så intressant läsning kanske. Ibland blir det ju också lite tokigt:
"Bröderna Stevenson gjorde processen kort med resten av den svenska eliten under ett kylslaget Sollerölopp; det var brodern Michael som drog det längsta strået i spurten och vann."
Lite innehållsfattigt reportage, och dessutom var det ju verkligen ingen spurt. De åkte så sött, hand i hand, över linjen som de duktiga gossar de är. Så kan det bli om man gör nyheter efter resultatlistor.
Senaste tabben är från gårdagens tävling:
"Inte förrän efter nästan tolv mil var körda kunde Magnus Darvell Kalas CK och Mattias Wengelin, CK Natén gå loss. De fick snabbt en lucka och när sista backen närmade sig upp till målet vid hopptornen på Lugnet körde Darvell lätt ifrån Wengelin och kunde ohotat defilera i mål."
Här måste ju Velo.se givetvis fått en rapport från någon iaf. Men med fel cyklist som utbrytarkollega till Darvell. Wengelin satt kvar i klungan och forcerade bara målbacken snabbast av alla.
De på Cyclesport.se verkar läsa på Velo.se för på deras sida kan följande läsas:
"Innnan Sundborn satte Magnus Darvell och Mattias Wengelin ett jätteryck och fick snabbt cirka 1 minuts ledning. Den höll de ända in till sista backen där Magnus körde ifrån Mattias och kunde ohotat rulla i mål vid hoppbackarna på Lugnet."

Det kan ju givetvis vara fel info från någon "pressansvarig" för tävlingen också. men lite roligt blir det ju. Att läsa felaktigheter är ju bland det roligaste som finns.

Snart dags att vila middag, eller vad säger ni?

1 kommentar:

  1. Vila middag? Nä, mina ungar gick upp för 20 minuter sedan....

    SvaraRadera