2009-06-29

Calle Schulmans körkort

Idag bloggade Calle Schulman om att han fått tummen ur och äntligen hämtat sitt körkort. På bilden var hans körkort. Jag tänkte att det där kanske inte är så smart. Tänkte också så när jag sa åt Fredrik Ericsson att ta bort sin bild som han hade lagt upp angående sina fartböter. Där stod ju nämligen hela hans personnummer.
Carl Johan Morgan Schulman hade givetvis inte cencurerat något på sitt körkort. Så jag sparade helt sonika den bilden. En stund senare var jag in på bloggen och då var inlägget borta och nu var det istället någon klänningklädd dam som böjde sig framåt som senaste inlägg. Alltså hade någon tipsat honom om att det inte var så smart...

Vad kan man egentligen göra med någons personnummer? Alltså inklusive de fyra sista siffrorna givetvis. Jag gissar ju att jag kan registrera mig på olika sidor naturligtvis och kanske beställa saker. Vad mer för hyss kan man göra?

Ska jag:
1. Kontakta Calle och köra lite klassisk utpressning mot en länk i hans blogg eller något annat dyrbart?
2. Ska jag beställa hem lite saker åt honom, som jag tror att han behöver?
3. Ska jag bara ta bort bilden?

4 kommentarer:

 1. Slänga eller varför inte skriva en kommentar i hans blogg och fråga vad du ska göra med den? Kan beställa en massa dokument och sådant ifrån skatteverk med mera.

  SvaraRadera
 2. Jag har ditt.....
  Ps...Har du anmält ÄN!!!!!! /R

  SvaraRadera
 3. Personnummer: 19820226-xxxx
  Namn: Per Henrik Öijer
  Gatuadress: Jungfruvägen 95 A
  Postnr och ort: 791 34 Falun
  Kommun: Falun
  Län: Dalarnas län

  På internet finner man allt ;-)

  SvaraRadera
 4. Jo, jag vet. Men jag vill inte skylta med det.

  SvaraRadera