Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-05-17

Topplistan vecka 20

ÄNTLIGEN!!!!!

10.
Danilo Di Luca.
Han är bara med på topplistan för att han leder Giro d'Italia och att Thomas Gotland Lövkvist får ledartröjan av honom på tisdag. För egentligen gillar jag inte karln.

9.
Svensk etappseger i Girot.
Okej, det är ju en sanning med modifikation. Det var ju laget som vann och inte Thomas Gotland Lövkvist. Tror inte han rankar den etappsegern som något av det största han gjort i karriären. Men han vann tid mot konkurrenterna, alltid något.

8.
Rosa.
Vilken jävla färg egentligen. Men denna månad är hela cykelvärldens favoritfärg rosa.

7.
Bergsetapper.
Det är bergsetapperna som gör etapploppen. Bergsetapper är lite som bortre långsidan i löptävlingar på bana, det är där man måste hänga med. Visst, på tempolopp kan man vinna/förlora tid. Men det är i bergen man får det stora nöjet att ställa av sina värsta motståndare.

6.
Team Columbia.
Lagtemposeger 1a etappen, Edvald Boasson Hagen i utbrytargrupp på 7:e etappen, Kanstantsin Siutsou soloseger på 8:e etappen och Mark Cavendish klungspurt 9:e etappen. Dessutom Thomas Gotland Lövkvist tvåa och Michael Rogers trea totalt, Edvald Boasson Hagen i poängtröjan(dock tvåa totalt i den tävlingen men Di Luca tvingas ju bära rosa..), Thomas Gotland Lövkvist leder ungdomstävlingen och Team Columbia leder lagtävlingen. De skulle nästan kunna åka hem nu.

5.
12:e maj.
Dagen då Thomas Gotland Lövkvist tog över den rosa ledartröjan.

4.
Två svenskar topp tio på en bergsetapp.
Hur grymt som helst, bägge MTB-åkare i grunden. Givetvis. Helt plötsligt har vi inte bara en som åker rackarns bra uppför i tuffa berg, utan två.

3.
Svensk i ledartröja på Girot.
Det var fan inte igår. Hur stort som helst, till och med svenska tidningar och sportprogram rapporterade om framgången. Då är det stort. Tänk att också jag skulle få uppleva något sådant. Ja, att se någon annan i en sådan där ledartröja alltså. Thomas framgångar är mina framgångar.

2.
Fredrik Kessiakoff.
Egentligen är det lite synd om honom. Hade det inte varit för Thomas enorma framgångar så hade vi varit nästan lika glada över Kessiakoffs framgångar. Men nu får han å andra sidan chansen att utvecklas lite i skuggan av vårt största svenska hoppp. Om han bara hänger i så kommer vi få se pangpang under girots andra halva. Det är jag övertygad om.

1.
Thomas Gotland Lövkvist.


Inte med på listan; Gnällspikarna.
Arrangören av Giro d'Italia är snälla. De stänger av halva Milano för att proffsklungan skall få visa upp sig på ett centralt varvlopp. En chans att visa upp sig själva och sina sponsorer inför publiken på Milanos gator. Men före start bestämmer sig cyklisterna för att det är för farligt. Och jag förstår dem. Tio meter breda, avstängda, vägar. I solsken. Det är ju skitfarligt. Nä, vi borde bjuda in de hit till Sverige och låta dem köra en nationell tävling. Trafik i bägge riktningar, hål stora som 56-klingor i vägarna, kärringar och gubbar som kliver ut i vägen, för att det är deras väg, bajamaja före start och iskalla duschar efter målgång. Och inte en käft i publiken.
Nu när cyklisterna tog vilodag idag så tycker jag gott att de kan köra en extra bergsetapp imorgon faktiskt. Helt ärligt. Det var bedrövligt att se på cykel idag. Stackars Mark Cavendish också som vann en etapp som inte var en riktig etapp.

4 kommentarer:

  1. Jag håller med dig till fullo om gnällspikarna, här hade man bänkat sig (först var det ju försenat p.g.a motorsport) och sen när man kommer in i sändningen får man höra att det är fikarunda på G. Jag åt mina 2 chipspåsar i ren förtvivlan när tv-skärmen visade en snitt hastighet på 32 km/h.

    Hade hellre ställt mig ute på gatan och väntat på en moppe som körde så fort inne i stan, det hade varit mer spännande och se.

    Bra lista i övrigt!

    SvaraRadera
  2. haha, fin lista :)

    SvaraRadera
  3. fin lista. Girots ledartröja är bra mycket snyggare än Tourens. Även om jag tycker att gult är årets färg som du borde veta vid det här laget. :)

    SvaraRadera
  4. Ja, sådana gnällspikar, man undrar ju hur det är ställt i skallen på en del. Supertråkigt, så det var nog första gången jag frivilligt stängt av tv:n under en cykelsändning. Klippte gräset istället...

    SvaraRadera