Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-05-28

För fet för ett vevparti

Rullade ut till Grycksbo idag. Eller rullade, pulsen sa rulla men benen sa gristempo. Väl där så vägde jag mitt vevparti. 1167 med allt och pedaler. Pedalerna ska väga 268 gram. Så mitt vevparti väger alltså cirka 900 gram. Kul. Riktigt kul. Hur som helst så testade vi ett annat vevparti. Som väger 562 gram. Ja, runt 338 gram lättare än det jag har på nu alltså. Styvare än de flesta vevpartier och dessutom med bara två klingor och en Q-faktor på 150. Grymt helt enkelt.
Men. Min ram är kanske 2-3 millimeter för bred där vevarmarna går förbi. Så jag får fortsätta åka med ett tungt vevparti med stor Q-faktor. Men bitter... Nej, inte jag heller. Varför skulle jag vilja få en 338 gram lättare cykel med styva vevarmar och en Q-faktor på bara 150? Äsch. Sånt trams.
Om ni undrar vad det är för ett vevparti så kan ni kolla på Jens Westergrens cykel i Borlänge denna helg. Ta en noga titt på hans custombyggda vevparti. Som är ett par millimeter för smalt för min ram.
Efter att inte ha monterat ett nytt, läckert, kolfibervevparti på min fina hoj, så rullade jag hem igen. Sprätte till några gånger i ren ilska. Och fort gick det.

1 kommentar:

  1. Inte för att vara sådan men då väger mitt vevparti 120g mindre än ditt. Och mitt är 8 år gammalt. Utvecklingen går framåt eller?

    Låter grymt med ett vevparti med 150 i q-faktor, vill se de på bild då jag missar Borlänge Tour i helgen, på grund av lathet men ändå. Lät riktigt tajt, mitt har en q-faktor på 169.

    SvaraRadera