Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-05-15

[Öijers cykelskola] Komma hem trots punktering på reservslangen

Öijers cykelskola var menat som något vettigt. Att jag skulle dela ut min kunskap till er. Lagtempoinlägget blev kanske en smula tramsigt... Men nu kommer ett riktigt tips, som förhoppningsvis kan rädda er någon gång. Det här knepet lärde Tommy "Crosstompa" Johansson mig för många år sedan. Helt klart något man kan ha användning för även om mobiltelefoner kan fixa de flesta problem nu för tiden...
Ni har ju alla reservslang och pump med er på träningarna. Men om ni har dubbel otur och punkterar två gånger så kan ni kanske känna er strandade. Men inte efter att ha läst detta inlägg.


Säg att ni har fått en punktering och inte har någon reservslang, eller ens lagningslappar med er. Som i detta fall då en elak kvist kastat sig igenom min slang.


Då letar ni reda på hålet (inte så svårt om man har en kvist genom slangen) och river av slangen där hålet är. Går det tungt så kan ni använda de där sylvassa hörntänderna som gud begåvat er med.


Helt av ska slangen. Tanken är att ni skall göra en dubbelknut (helst råbandsknop) med slangen. Tänk på att få så lite utstick som möjligt från knuten. Onödigt att göra 20" av slangen om det inte krävs.


För att så lite luft som möjligt skall läcka ut så kan ni hälla på lite sportdryck, helst High5 givetvis. Är du en sådan där dum rackare som åker runt med vatten i flaskan får du leta reda på kåda eller något annat klibbigt att smeta på vid öppningarna. Knuten drar ni givetvis åt så hårt ni bara kan.


Helst har ni, precis som jag, en väldigt liten, snygg och lätt pump. Denna pump ger er jobb i minst tio minuter men den tar lite plats i fickan och är snygg.
Turen hem blir kanske en aning guppig, men du slipper ju åtminstone gå hem de sista åtta milen.

1 kommentar: