Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-05-22

Inför: Billingeracet

När?: 24:e maj 2009.
Typ av tävling: Långloppscup MTB
Tävlingsnamn: Långa Billingeracet
Arrangör: Skövde CK
Hemsida: www.billingeracet.se
Plats: Billingen, Skövde
Pallplaceringar: Calle Friberg, Lars Bleckur och Alexander Wetterhall
Vinnare: Lars Bleckur. Tvåa i fjol då energin tog slut i sololedning. Vann sedan långloppscupen och är snäppet starkare i år. Det finns många bra med i år men viljan är nog störst hos Lars.
Outsider: Jens Westergren. Han är farlig på alla större tävlingar, har också vunnit Billingeracet en gång tidigare. Att han inte tävlat i MTB tidigare i år gör nog att många konkurrenter funderar på hur stark han egentligen är. På söndag vet vi.
Egen placering: Det är verkligen många duktiga cyklister med i år. Och min egna form har väl varit sådär. Topp 15 klarar jag nog av. Är jag topp 10 är det ett riktigt bra resultat. Jag tippar 12:a.
Detta ser jag fram emot: Billingeracet är en av de tuffare långloppsbanorna, men också en av de roligaste. Av loppets 81 km tror jag nog att 55 är riktigt roliga. Så det ska bli kul att tävla på en så fin bana. Stämningen och atmosfären kring en deltävling i långloppscupen är alltid lite speciell.
Bästa minne: Jag var tvåa i premiärupplagan 2005, det kändes givetvis bra. Annars har jag bra minnen från alla upplagor. Även det året då jag stod bredvid med gipsad hand.
Värsta minne: Svårt att säga, att gå i väggen är ju kul det med. Kanske var det när jag trodde mig gå mot en topp 10-placering 2006 när Max och Micke passerade mig i dubbla farten i Strupen.
Tävlingsbanan: Första fyra milen är riktigt härliga. Eller nästan fem mil, då man efter varvningen på stadion har en lång utförsskörning ner mot Rydslingan. Mellan mil fem och åtta brukar jag vara rätt trött så jag har inte alltid så lätt att uppskatta naturen där... Strupen på slutet är skön den med. En riktig backe i en riktig MTB-tävling.
Övrigt: Det skall bli riktigt kul att tävla i Skövde igen, är det lerigt ser jag fram emot vurporna också. Planen är att hänga med så långt fram i fältet så länge som möjligt.

2 kommentarer:

  1. Hur värmer du upp inför loppet? Du planerar ju "all-in" så du vill väl starta med motorn igång kan man gissa.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att Magnus Darvell vinner i år.

    SvaraRadera