Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-04-19

Träningstävling och soppatorsk

Fint med dimma på väg ut till samlingen i morse.

Någon enstaka kilometer senare var jag framme och solen sken. Där stod ett gäng snabbcyklingsugna cyklister, däribland tre från proffslaget Upsala CK Firefighters.

Chefen förklarade hur dagens träning skulle gå till.

Snabbcykling.

Vi körde två "heat" på drygt 31 kilometer vardera med en liten paus mellan heaten för att samla ihop oss igen.

Det var ju lite svårt för en nykomling i första heatet eftersom jag inte visste hur varvet såg ut eller var vi skulle ta vägen, inget läge för soloutbrytning alltså. Som om det ens skulle ha varit ett alternativ... Efter ungefär en mil så gick ett starkt gäng iväg och jag attackerade för att ansluta. Det blev några jobbiga minuter innan vi blev inhämtade igen. Efter det så hade jag en mer passiv roll och satt mest bak och återhämtade mig. På slutet av första heatet var jag upp och visade mig igen, försökte mig på en attack i sista knäppan för att veva in en riktig starking som hade en liten lucka. Jag fick inte mycket till utrymme utan blev mest bara idiotstum och släppte förbi gruppen som fick spurta mot återsamlingsplatsen.

I andra heatet så tänkte jag vara lite mer aktiv. Ganska tidigt så kickade gruppen igång ett riktigt snabbt lagtempo, bra för att grilla cykelben men inte för att det ska bli attackträning vilket var lite vad jag ville ha. Så jag gjorde en fuling genom att först inte ta min förning så det blev lite oreda och nästa gång det var min tur så körde jag en riktig stötförning. Efter det så började kalaset på riktigt. Vi blev en liten grupp som kom iväg, totalt sex tappra cyklister. Vi mötte två starkingar som missat starten och plötsligt var vi åtta. Gruppen bakom var nästan ikapp oss så jag eldade på gruppen med lite peppande ord och tog ett par rejäla förningar för att öka intensiteten igen. Gruppen bakom tappade igen och moralen sänktes nog så dom var borta ur matchen. Vi kom ikapp en till som hade genat lite längs med banan och vi blev nio man som gick runt in mot slutet. Tyvärr var jag sopslut i finalen och fick ge mig när vi gick in i sista knäppan. Bra fartträning och det är ju precis detta som jag behöver.

När jag skulle hem så fick jag sällskap av Jesper och jag tänkte från början att han höll ett jäkla tempo. Efter ett tag tenderade jag mer och mer att glida ner lite och ytterligare en stund senare så var jag parkerad på rullen. Benen var bara skrot! Väggen var ett faktum och det blev ett krigande för att hålla Jespers hjul. Jag kunde tyvärr konstatera att han körde väldigt lätta växlar när jag satt där bakom och kämpade för att hålla rullen. Såg suddigt på slutet och när våra vägar skiljdes åt så vinglade jag sista biten hem.
Kom hem till detta +ANNAT och nu några timmar senare så är jag nästan människa igen. Tack alla inblandade för idag!

Dagens cykling i karta och puls- och banprofil.

Första heatet:
Distans: 31,31 km
Tid: 45:22
Snitt/maxhastighet: 41,4 / 65,5 km/h
Snitt/maxpuls: 167 / 187 bpm
Snitt/maxkadens: 95 / 132 rpm
Snitt/normaliserad/maxeffekt: 251 / 306 / 1097 watt
Balans vänster/höger ben: 52 / 48 %

Andra heatet:
Distans: 31,18 km
Tid: 45:29
Snitt/maxhastighet: 41,1 / 59,4 km/h
Snitt/maxpuls: 168 / 181 bpm
Snitt/maxkadens: 95 / 129 rpm
Snitt/normaliserad/maxeffekt: 258 / 292 / 1016 watt
Balans vänster/höger ben: 52 / 48 %

Här hittar ni all data:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar