Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-04-13

Jag blev sist

Hej!

Ja, alltså det här med att bli sist är väl kanske inget man sätter upp på sitt CV men det känns ändå bättre att notera en 37:a istället för en DNF. Vi körde först ett stort varv på 49,5 km innan vi skulle köra 10 varv om 6,5 km på slutet. Sista sex varven så åkte jag ensam. Ville inte bryta för att:
1. Det är alltid lika tråkigt att bryta
2. Jag lämnar fru och barn över helgen och då kan jag ju inte bara kliva av för att det blev jobbigt
3. Jag behöver träningen
I landvägscykel så kliver man oftast av när man blivit avhängd och/eller varvad. Nu blev jag både avhängd och varvad men jag tänkte att jag kör till någon stoppar mig, men ingen stoppade mig så jag fick åka alla mina varv. Med tanke på att det var 37 som tog sig i mål och 52 som bröt så förstår ni kanske att det var hårt idag. Helt sjuk vind och det blev kantvindsåkning som ju är så roligt. Synd att jag var tämligen kass på det idag och att många andra är minst lika kassa. Kantvindsåkning är som bäst när både jag själv och andra hanterar det bättre än vad som var fallet idag. Lite kul var det ändå att se cyklist efter cyklist blåsa/vingla/tryckas ner i diket och ut på åkrarna. Tror att jag såg 7-8 cyklister som lämnade vägen på det viset. Såg tack och lov inte en enda vurpa på vägen, samma sak igår. Sjukt tacksamt att få komma hem hel.

På årets 103 första dagar så har jag tränat 95 timmar om man räknar med helgens två tävlingar, det är ju egentligen alldeles för lite och framför allt mycket mindre än vad jag hade hoppats på. Som talanglös så behöver jag träna ganska mycket för att hålla någon som helst nivå så det här lär jag bättra på om inte sommaren ska bli en katastrof. Är absolut inte nöjd med min prestation i helgen men vill ändå ta med mig lite positiva saker:
1. Jag fick med mig två resultat från helgen
2. Känslan i backen igår var ibland ganska så bra
3. Återhämtningen mellan loppen verkar ha fungerat bra då benen var så gott som nyskick inför start idag
Bild innan start, skickad av Henrik Jansson

I själva tävlingen så blev det en tätkvartett bestående av tre åkare som inte ens startade igår och en som bröt efter ett varv igår. Fräscha ben alltså? Det var ju inte direkt några duvungar heller så dom hade nog varit i täten även om dom tävlat hela veckan innan. Proffset Jonas Ahlstrand som här om dagen tog sin första proffsseger, Tempokungen Alexander Gingsjö, svenska mästaren Michael Olsson och Magnus Darvell var tätkvartetten som kom i mål i nämnd ordning. Inga skrällar i den kvartetten inte.

Här hittar ni preliminära resultat från Östgötaloppet 2014 i en Excel-fil.

4 kommentarer:

  1. Strongt gjort att inte kliva av, verkar vara många veklingar i elitklungan som bryter så fort dom blir avhängda. Hoppas det inte sprider sig till ungdomar och veteraner. Läser på bloggar och hör om alla träningsprogram med dödsfyror, tjugor och liknande som många följer slaviskt men när årets bästa träning(tävlingarna) ska köras verkar det inte vara några problem och ställa sig vid sidan om efter några mil.
    Tänk om alla som bröt istället fortsatt och tävlat om plats 35-90, skulle varit roligare och kanske givit bättre ben till nästa gång. Kanske lockat in flera i sporten också om man kan se att alla inte är Sverigeelit i resultatlistan.
    Henrik

    SvaraRadera
  2. Bra där! Det var precis likadant i Seniorklassen. 115 startande och 62 i mål.....störtlöjligt! Jag har bestämt mig för att inte kliva av en enda tävling i år om jag inte måste på grund av skada eller att jag blir avplockad. Det skulle bli betydligt trevligare och locka lite fler att börja tävla om alla fullföljde och det blev lite mer spridning i klasserna.
    /Jonas Vogel

    SvaraRadera
  3. Det tränar pannben att fortsätta fast man inte har en chans till placering. Fler borde lära sig det i längden så lönar det sig då man tillslut hänger med o börjar kunna göra resultat. De verkliga vinnarna är de som aldrig ger upp!

    SvaraRadera
  4. Om alla som inte har möjlighet till en framskjuten placering kliver av så fort dom blir solo och det blir jobbigt så kommer det bli väldigt små tävlingar. Jag hade själv tankarna på bryta igår, uttalade dom till och med högt för mig själv men insåg att man får INTE bryta om man inte är skadad. Håller helt med alla föregående talare, sedan var det en slakt därute igår...

    SvaraRadera