Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-02-20

Mattias Reck blir ny landslagscoach för landsvägscyklisterna

Mattias Reck blir High performance coach, så kommer man kalla landslagscoacherna som skall jobba under och tillsammans med sportchef Madeleine Lindberg Wall.

Tanken är att dessa coacher enbart kommer fokusera på coaching samt landslagsuppdrag och inte behöva fokusera på det administrativa och allt kring ett landslag så som det tidigare varit med förbundskaptensrollen. Sportchefen och coachen tar ut truppen som skall representera Sverige. Mattias kommer att ansvara för herrcyklisterna i junior, U23 och elitklassen.

Mattias är inte bara landslagscoach, han coachar också sveriges enda norska continentallag med ett skitlångt namn. Vi kan kalla dom Unaas. Men egentligen heter dom Team People4you-UnaasCycling powered by Bliz. Det har tidigare under vintern yttrats oro för att omorganisationen i cykelförbundet och landslaget skulle gynna Unaas allt för mycket, nu är också deras coach landslagets coach. Själv har jag dock stort förtroende för Mattias och han är/var lätt en av mina topp 3 kandidater till posten som landslagscoach. Frågor som jäv eller koppling till cyklister tycker jag bara är fånig, för vilken kompetent cykelledare i Sverige har inte någon koppling till svenska cyklister på landslagsnivå? Cykelsverige är litet, det vimlar tyvärr varken av cyklister eller funktionärer. Istället för att Mattias bara ska ta ut Unaas-cyklister till landslagsuppdrag (som vissa kritiker är rädda för) så ser jag en liten risk i att han väljer bort landslagsaktuella åkare i Unaas bara för att undvika kritik utifrån.
Så länge jag blir uttagen så är jag mycket positiv till valet av landslagscoach!

Hurvida Mattias ska ha hand om cykelcross och bancykling också eller ej framgår inte. Kanske hamnar CX under MTB-coachens ansvar, vem det nu blir? Kanske blir det Isak Strömberg? Förbundet har åtminstone tidigare haft för avsikt att bedriva någon form av landslagsverksamhet för både CX och Bana.

Uppdaterat 22:09: Team People4you-UnaasCycling powered by Bliz kommer inte längre ha Mattias som lagcoach, detta kommer man gå ut med inom kort. Troligtvis för att kopplingen mellan ett elitlag och landslag skulle sticka i ögonen på för många. Och givetvis att Mattias kommer få fullt upp med landslaget och sina övriga adepter som han har i firman sin.

1 kommentar:

  1. Ja, riktigt kul för Mattias och för förbundet!

    Jag hoppas bara inte att han slutar i Unaas enbart för att det finns folk med åsikter.

    Jag har också fullt förtroende för Mattias och att han kommer göra ett proffsigt jobb. Unaas har ju dessutom allas ögon på sig.

    Det kanske skulle kunna klassas om jäv, men som du säger, hur många med rätt kompetens har vi som skulle falla utanför den rutan?

    SvaraRadera