Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-02-27

Sportchefen Madeleine Lindberg Wall slutar hos SCF

Madeleine Lindberg Wall slutar hos Svenska cykelförbundet där hon varit sportchef sedan 2009. Madeleine kommer istället att jobba hos Västmanlands Idrottsförbund framöver.

Sportchefen är den i svenska cykelförbundet som skall samordna och organisera landslagsverksamheten och tillsammans med respektive förbundskapten (high performance coach, HPC) ta ut landslagstrupper till landslagsuppdragen. När det blev klart att SCF inte skulle förlänga några förbundskaptenskontrakt så var tanken att Madde i egenskap av sportchef skulle samordna allt med landslagen och ha tillfälliga ledare vid uppdragen. Nu har Mattias Reck ändå fått ett ettårskontrakt som HPC vilket jag tycker är positivt. Kontinuitet är inte helt fel. Men, vi får kanske se detta som en möjlighet till nystart och styrelsen får möjlighet att komma med riktlinjerna för en helt ny landslagsverksamhet utan personer med rötter i det gamla sättet att arbeta med landslag i cykel.

Personalomsättningen har varit minst sagt hög på cykelförbundet den senaste tiden och det dröjer nog inte länge innan också generalsekreteraren Anders Karlsson hittar andra arbetsuppgifter. Anders jobbar på distans nu men styrelsen vill att han som personalansvarig ska befinna sig i förbundets lokaler i Stockholm. Tillsammans med personalen som han ansvarar över. Anders lär inte vilja jobba i Stockholm så snart får nog förbundet inte bara en, utan två väldigt viktiga tjänster att tillsätta. Utöver minst två HPC (damer landsväg och MTB-HPC) som också skall tillkännages, helst innan säsongen drar igång...

Med detta sagt så behöver det inte, för svensk cykling, vara någonting negativt med att flera slutar eller tvingas bort. Det kan vara en uppfriskande nystart och en möjlighet att göra någonting nytt med Svensk Cykel. Styrelsen har ju tagit fram en ny organisationsplan och nu får man verkligen möjligheten att börja om med ett vitt papper. Men det blir mycket jobb ett tag framöver.

Personligen har jag inte hört något negativt om Madeleines insats som sportchef, tvärt om så har jag bara hört positiva omdömen och önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag.

Uppdaterat: Här talar Madde ut om varför hon slutar: http://www.eurosport.se/cykel/sportchefen-avgar-tror-inte-pa-den-nya-organisationen_sto3642371/story.shtml

3 kommentarer: